VR-sweden

VRSweden underhåller och upplyser

De var först i Sverige med att erbjuda virtual reality. Nu går VRSweden ett steg längre och samverkar mot mobbing. – Människor blir överraskade och tagna, säger Kiattisak Sri-on på VR Sweden.

VR Sweden var det första företaget i Sverige som erbjöd upplevelser inom virtual reality. De hyr ut tjänster och produkter inom VR till mässor, privatpersoner och personalfester.

Det sägs att det är omöjligt att föreställa sig känslan av VR innan man har prövat?

– Ja, jag brukar säga virtual reality är något som inte går att beskriva i ord, därför blir också många väldigt tagna när de väl prövar det. Det är som i Matrix, det är så verkligt att man verkligen tror att man är där. Bäst beskrivs det med reaktionerna från de som prövar VR.

Minns du någon särkskild reaktion?

– Det är många men den bästa reaktionen var en äldre man som tidigare i livet ägnat sig åt dykning. Han prövade ett spel som heter TheBlu och efteråt sa han att det kändes som fyrtio år tidigare när han dök på riktigt, fast bättre.

VR-Sweden är erkänt skickliga på att hitta rätt tema till olika event. Finns det något spel som alla gillar?

Fruit Ninja ger hundra procent garanti.

virtual-reality-1389038_1280

Mycket av ert utbud är väldigt lekfullt. Men ni har också engagerat er i kampen mot mobbning.

– Det stämmer. Vi åker ut till skolor och för en månad sedan var vi på Waterfront och visade en film som UR tagit fram. I filmen fick lärare pröva att befinna sig i huvudet på en elev som blev mobbad. Flera som prövade grät och alla var överens om hur effektivt VR är för att kunna sätta sig in i en annan persons verklighet.

VR-Sweden hyr ut produkter inom VR. De åker regelbundet ut till företag och skolor. Boka här

vrsweden

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!