Konst i Stockholm i höst – hit går du

Konst har alltid varit en viktig del av Stockholms kulturella identitet och har en rik historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden. Idag är Stockholm en av de mest välkända kulturhuvudstäderna i världen och är hem för en mängd olika konstnärliga uttryck och institutioner.

Ett av de mest kända konstmuseerna i Stockholm är Moderna Museet, som ligger på Skeppsholmen. Här hittar man en stor samling av modern och samtida konst från Sverige och resten av världen, med verk från kända konstnärer som Pablo Picasso, Salvador Dali och Andy Warhol.

Nationalmuseum är också ett populärt konstmuseum som har en omfattande samling av svensk konst och konsthantverk från medeltiden fram till idag. Museet har nyligen genomgått en stor renovering och är nu öppet för allmänheten igen.

För den som är intresserad av samtida konst är Fotografiska en måste-destination. Det här konstmuseet, som ligger på Stadsgårdshamnen, är specialiserat på fotografi och visar utställningar från några av världens mest kända fotografer.

Men det finns också många mindre konstgallerier runt om i Stockholm som visar upp konst från både lokala och internationella konstnärer. Till exempel, Galleri Magnus Karlsson, Belenius/Nordenhake och Andréhn-Schiptjenko är alla kända gallerier som ligger centralt i Stockholm.

Stockholm är också känd för sin gatukonst och många av stadens tunnelbanestationer har väggmålningar och installationer som har gjort dem till populära turistmål. Till exempel finns flera berömada muralmålningar och installationer nere vid stadens tunnebanestationer.

Utöver museer och gallerier finns det också en mängd olika konstnärliga evenemang som sker i Stockholm året runt. Den årliga konstmässan Market Art Fair är en populär destination för samlare och konstälskare från hela världen, medan Stockholm Art Week är en vecka full av utställningar, föreläsningar och andra konstrelaterade evenemang.

Sammanfattningsvis har Stockholm en lång och rik historia av konst och är idag hem för en mängd olika konstnärliga uttryck och institutioner. Oavsett om du är intresserad av modern konst, svensk konsthistoria eller gatukonst, finns det något för alla i denna fantastiska stad.

Nordens största digitala sajt för konstnärer Artportable.com har sitt kontor på Åsögatan i Stockholm.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!