Tänk på detta när du lägger nytt tak

Professionell takläggning är en förutsättning för att skydda en byggnad från väder och vind. Taket är också avgörande för varje byggnads utseende och karaktär. Erfarne takläggaren Mikael Ström, som drivit Bra Tak Grillby sedan 2008, ser de många nöjda kunderna som ett resultat av noggrant arbete och mycket kunskap inom företaget.

– En bra början för den som ska lägga om sitt tak är att ta kontakt med den lokala bygghandlaren som ofta känner till de lokala byggfirmorna, säger Mikael Ström.

Som kund är det också viktigt att veta vad man betalar för.

– Vi tar hand om hela entreprenaden från rivning och bortforsling av det gamla taket till takläggning och montering av plåtdetaljer.

Kunskapen inom företaget har Mikael Ström fått bygga över tid. Med frånvaro av specifika utbildningar för takläggare är det i regel på rekommendation som någon ny tas in i företaget, och samtidigt som förfrågningarna ökar från både privata kunder och företagskunder är vägen in för nya takläggare inte alltid spikrak.

– Min son kunde kombinera två dagar i skolan med tre på byggarbetsplatsen. Hantverkaryrket lär man sig bäst på plats, till exempel av en gammal farbror med mycket erfarenhet som jag själv.

 

Bra Tak Grillby AB arbetar i huvudsak i Uppland och Västmanland, men erbjuder sina tjänster i hela Sverige. Företaget arbetar med högkvalitativa material, med varierande projekt och har bland annat Vattenfall som kund.

Söker du en takläggare kontakta Bra Tak Grillby här.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!