Mat, dans och musik – De här är helgens festivaler som du inte vill missa

Det kommer att bli en riktigt härlig sommar. Fotbollsfesten är bara dagar bort och vädret kommer förhoppningsvis att fortsätta visa sig från sin bästa sida. Vad passar då bättre än att dra på festival. På flera olika ställen i Sverige finns alternativ – som passar alla, just den här helgen.

Skånes Matfestival

För femte året i rad har det blivit dags för Skånes Matfestival i Brösarp. Under Skånes Matfestival får man provsmaka och prova på, äta och dricka, uppleva och upptäcka. Här har man samlat mat, dryck och kulinarisk kunskap från hela Skåne på en och samma plats. I festivalens olika temaområden kan du möta mathantverkare, företag, kockar, förädlare och andra människor som på ett eller annat sätt arbetar med mat och som vill dela med sig av sin kunskap och sin passion.

Arbogakarnevalen

Fart och fläkt kommer det att bli när årets Arbogakarneval drar igång.  Det kommer förutom underhållning även att finnas flertalet spännande ställen att köpa mat från, mat från alla jordens hörn.

Smaka på Stockholm

Smaka på Stockholm – en av världens största matfestivaler där flera av landets främsta kockar, restauranger och food trucks samlas. Det är inte bara en matfestival, det är faktiskt en folkfest som många entusiaster ser som ett måste år efter år.

Hornstulls marknad

Maten på Hornstulls marknad har blivit ett mycket populärt och uppskattat inslag. Här kan man avnjuta en måltid från någon av de ca tio foodtrucks / pop-up serveringar som varierar från gång till gång med smaker från hela världen. Den här härliga festivalen pågår faktiskt under hela sommaren, hur lyxigt?

Åfesten

8-10 juni inleder man sommaren med Åfesten, en stadsfest för alla åldrar med fri entré. Under Åfesten kommer det att finnas massor att se och göra, framförallt kring Faluån. Åfesten arrangeras av Falu kommun i samarbete med en rad andra aktörer.

Sweden Rock

Det har väl inte undgått någon att Sweden Rock går av stapeln den här helgen. Här erbjuds den bästa möjliga mixen av klassisk rock, hårdrock, metal, blues och relaterade genrer. Med ett fullspäckat program fyller man festivalens fem scener med 80-90 band.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!