mysiga-husbilscampingen-semestergolfarens-nya-smultronstaelle

Landsortsklubben – husbilsgolfarnas smultronställe

Husbil och golf är en alltmer vanligt förekommande kombo. Ett ställe som tar vara på den trenden till fulla drag är Tortuna Golfklubb. På den trivsamma klubben är kundservice av högsta prioritet, ett koncept som lockat husbilsgolfare från hela landet att spendera semestern på banan utanför Västerås.
— Det mest centrala i vår verksamhet är de tre T:na som är Tortuna, trivsel och tillgänglighet, säger klubbens ordförande Gösta Karlsson.

1991 bildades Tortuna Golfklubb. Sedan dess har banan strax utanför Västerås stått som värd för golfgäster runtom i landet.
— Banan är överlag inte speciellt lång så att den ska passa alla typer av spelare. Men trots de relativt korta hålen finns det en stor svårighetsgrad i banan. Man kan inte bara panga på utan det gäller att vara strategisk också annars kostar det slag. Banan är uppdelad i två delar. De första nio hålen går i skogen medan de sista nio är som en öppen parkbana. Banan håller genomgående fin kvalitet hela säsongen från maj till oktober, säger Tortuna GK:s ordförande Gösta Karlsson.

Besök Tortuna GK

Besök Tortuna GK

Tortuna GK riktar sig till folk i närområdet men även minst lika mycket till människor på resande fot. Framför allt har det blivit populärt att packa in klubborna i husbilen eller husvagnen för ett besök på landsortsklubben. En målgrupp föreningen jobbar hårt för att tillfredsställa.
— Vi har åtta platser för husbilar eller husvagnar; man har möjlighet att parkera antingen på asfalt eller på gräs i anslutning till klubbhuset. Det är bara att kvittera ut en nyckel så får man tillgång till klubbhuset dygnet runt. Vi får genomgående goda omdömen om banan och vårt bemötande. Särskilt är just husvagns- och husbilsgäster väldigt nöjda. Vi jobbar hårt för att sprida en god stämning både personalen emellan och särskilt hos våra gäster. Till exempel hade vi ett par från Uppsala här förra året som sa till mig att det verkligen märks hur roligt vi som jobbar här verkar ha det, säger Gösta.

 

Besök Tortuna GK

Varje år arrangerar golfklubben ett event som sticker ut lite extra – en tävling tillsammans med Barncancerfonden för att samla in pengar till välgörenhetsorganisationen.
— Det är en kille som drabbades av hjärntumör i unga år som har kört tävlingen tre år i samarbete med oss på klubben. Han drar in priser från sponsorer medan vi bjuder på starttider och restaurangen skänker en stor andel av de pengar som de får in. Det är en omfattande tävling med sidoarrangemang som mat och underhållning. En uppskattad heldag som brukar vara i början på juni, säger Gösta.

Besök Tortuna GK

Ett annat event som sticker ut på Tortuna är ”Golfveckan” som alltid går av stapeln vecka 29. Ett arrangemang som inkluderar golftävlingar på banan i mängder av olika former och avslutas med en stor middag med god mat och dans till musik av en inhyrd trubadur. Att skapa en härlig helhetskänsla som får gästerna att må bra är av högsta prioritet på klubben.
— Det mest centrala i vår verksamhet är de tre T:na som är Tortuna, trivsel och tillgänglighet. De säger egentligen allt om vad man erbjuds när man kommer hit, säger Gösta.

Besök Tortuna GK

Här hittas Tortuna Golfklubb i sociala medier:
Facebook
Instagram


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!