Pernilla Wahlgren’s L’Acuila lanseras på Kronans Apotek

L’Acuila var en av förra årets mest uppmärksammade lanseringar inom skönhet och varumärket har fått en flygande start. Under de första åtta månaderna såldes över 70 000 produkter enbart via den egna sajten.

Nu ska den svenska distributionen breddas och först ut blir Kronans Apotek.

”Vi är så stolta över att L’Acuila kommer att säljas hos Kronans Apotek. Att finnas på apotek är en kvalitetsstämpel för produkterna och vi tycker att Kronans Apotek erbjuder en superfin shoppingupplevelse inom skönhet. Nu får ännu fler kvinnor chansen att prova våra härliga produkter”, säger Pernilla Wahlgren.

L’Acuila tillverkas i Sverige med hållbarhet och produktsäkerhet i fokus. Produkterna är dermatologiskt testade på känslig hud och utvecklade för att fungera optimalt i det nordiska klimatet. I sortimentet ingår ett brett utbud av vårdande produkter för ansiktet och kroppen. Namnet är inspirerat av staden L’Aquila i Italien där den italienska sidan av familjen Wahlgren har sina rötter.

”Det har varit en fantastisk upplevelse att lansera ett eget hudvårdsmärke tillsammans med vårt underbara team. Vi är så glada över det varma mottagandet L’Acuila har fått och alla fina recensioner. Vårt mål är att skapa hudvård som verkligen gör skillnad – effektiva produkter som levererar både ögonblickliga och långsiktiga resultat, oavsett om målet är att lugna en torr hud i vinterns kyla eller att få till ett perfekt glow inför festen. L’Acuila ska passa för alla, oavsett ålder, bakgrund eller fas i livet”, säger Pernilla Wahlgren.

Kronans Apotek blir första återförsäljaren av produkterna och har även apoteksexklusivitet i 1,5 år.

Karolina Nygren, Kategorichef Skönhet på Kronans Apotek säger:

”Det känns jättekul att nu kunna erbjuda våra kunder L’Acuila. Vår ambition är att alltid ligga i framkant med vårt sortiment. Vi vill erbjuda våra kunder ett brett ordinarie apotekssortiment, men även möta våra kunders efterfrågan på övriga relevanta, innovativa och kvalitativa produkter. L’Acuila är ett bra exempel på kvalitativ hudvård till ett bra pris.”

Hudvårdsserien Lacuila lanseras på Kronans Apotek och e-handel med säljstart vecka 6. Rekommenderat pris är mellan 119 och 289 kr.

Om Kronans Apotek: Kronans Apotek är mitt i en sammanslagning med Apoteksgruppen där en ny apotekskedja ska etableras och gå under det gemensamma varumärket Kronans Apotek. Sammanslagningen kommer att skapa den största apoteksaktören på den svenska apoteksmarknaden sett till antal apotek, som blir ca 500 st, samt en växande e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Om L’Aculia: L’Acuila är grundat sav Pernilla Wahlgren och Svenska Krämfabriken och lanserades på egen site i april 2022. I sortimentet ingår produkter för kropp och ansikte. L’Acuila är för alla som vill ha hudvård som verkligen gör skillnad: effektiva produkter som levererar både ögonblickliga och långsiktiga resultat, oavsett om målet är att lugna en torr hud i vinterns kyla eller att få till ett perfekt glow inför festen.

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!