Youtubern och stilförebilden Thomas Sekelius satsar mer på musiken

Foto: Ralph Cornejo

En av Sveriges främsta youtubers Thomas Sekelius, som även prisades för Årets look under ELLE-galan, fortsätter sin musiksatsning. Förra året nådde han stora framgångar med singeln Awakening och One More In The Crowd.

– Musiken är mitt fokus under halva veckan, säger Thomas Sekelius.

 

Thomas Sekelius fick tidigare i år utmärkelsen ”årets look” under ELLE-galan. Juryns motivering löd: ”En youtuber som med avväpnande humor, helhjärtad passion och aldrig sinande nyfikenhet vidgat beautyvärlden och fått en hel generation att prova en ny look. More is more!”

Vid sidan av en fortsatt stark närvaro på Youtube planeras nu en ännu större satsning på musiken under 2018.

Du gjorde bland annat förra årets Pridelåt, hur har du jobbat sedan dess?

– Just nu är det mycket musik parallellt med att jag håller på med Youtube. Musiken har fått ta mer plats – både skrivandet och att jag spelar in. Jag har nu en del låtar på lager som jag tycker mycket om, men som jag ska ”make perfect!” Allt ska bli så bra som det bara är möjligt. Inget är tidsbestämt men det kommer att komma en singel och sedan kommer jag att släppa fler låtar och en EP under året.

 

 

Du fortsätter samtidigt att växa på Youtube. Vad gör dig så framgångsrik där?

– Jag tror och hoppas att det är för min personlighet. Från början var sminket viktigt men jag har inte samma tydliga nisch idag. Istället handlar det om att uttrycka min personlighet och då blir det mycket humor blandat med viktiga saker. Jag har pratat mycket om mina ätstörningar som jag hade tidigare och om hbtq.

– Man kan både sitta och gråta eller skratta framför min Youtubekanal – och även skratta åt mig, för jag skämmer ut mig en hel del! I de sminkvideos som jag gjort mycket tidigare kan jag till exempel inkludera smink på ett roligare sätt; jag kan sminka mig med tandborstar eller med grönsaker.

– På senare tid har det pratats mycket om video som jag och Felicia Bergström gjorde. Det är en remake där vi  står mittemot varandra och imiterar djur.

 

 

Du blev utsedd till Årets look på ELLE-galan med en väldigt fin motivering. Vad skulle du själv säga om din stil och hur känns det att vara en förebild för så många?

– I min stil finns inget som heter ”könskodat”. Det som jag tycker är snyggt är det som jag tar jag på mig, må det vara en byxdress eller en kostym. Sedan är jag också väldigt experimentell när det kommer till smink och kan vara ganska uppseendeväckande.

– Jag blir otroligt glad när jag får höra att jag fått folk att våga vara sig själva, det är så stort och så coolt. Jag känner mig hedrad varje dag att jag får vara med och forma ungdomar. Det är också ett stort ansvar.

Har du utvecklats i ditt sätt att arbeta?

– Jag har alltid varit en människa som ogillar att planera, så allt jag gör är jättespontant; får jag en idé så spelar in den och lägger ut dagen efter. Jag får mycket utlopp för min ADHD med att vara kreativ och att inte arbeta enformigt. Idag finns det ändå mer struktur i mitt arbete och ju mer jag arbetar desto bättre struktur och planering får jag.

 

Thomas Sekelius

 

Vad fokuserar du på under 2018?

– Det blir mycket musik – musiken är mitt fokus under halva veckan. I övrigt vill jag ha fokus på mig själv och att jag mår bra. Jag vill ägna mig mycket åt vänskap som består och inte så mycket åt drama till höger och vänster. Sedan kommer jag att unna mig saker och göra det jag tycker om, till exempel att vara social och gå ut mycket – jag är en utemänniska.

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!