Vill ni åka på träningsläger med laget? 

Har ni bestämt er för att åka iväg på träningsläger tillsammans med ert lag, vad kul! Vi ger er det bästa tipsen att tänka på för att komma iväg på er efterlängtade resa med laget.

Att åka iväg på träningsläger tillsammans med sitt lag är verkligen en rolig och minnesvärd resa. Vi går igenom det viktigaste punkterna som ni kan följa när ni har bestämt er för att boka en träningsresa – för det kräver mycket arbete innan ett träningsläger med laget.

Nr 1. Antal deltagare 

Det första man bör tänka på är att kolla intresset och kolla hur många i laget som är intresserade av att åka på träningsläger. Det gäller inte bara att se hur många som vill åka på träningsläger utan hur många som är villiga att jobba tillsammans för att komma iväg eftersom det kräver en del arbete.

Förbered alla i laget som vill följa med på resan att alla måste hjälpa till för att ni ska kunna nå ert mål – tillsammans!

Nr 2. Rollerna

När ni vet hur många som ska åka på träningsläger tillsammans är det smart att dela upp olika roller. En eller två personer bör vara ansvariga för att se till att alla i laget hjälper till, vara ansvarig över försäljningar som ni eventuellt behöver göra för att tjäna ihop pengar till resan samt alla bokningar av resan.

Smartaste är vara att låta träningsledaren vara ansvarig, eller en förälder till någon i laget som har tid över att hjälpa till.

Nr 3. Resmål

Nu kommer vi till den roliga punken och det är vart ni ska åka på träningsläger. Här finns det många roliga resor man kan göra tillsammans, allt från en vecka till Spanien eller två dagar till Gotland. Tänk på att ju större resa ni gör desto mer behöver alla i laget jobba för att nå ert mål.

Ta inspiration från varandra. Be alla i laget att leta upp olika resmål (om de vill) och lägg fram alla förslag. Sedan får alla i laget rösta på vad de tycker.

Tänk på hur många ni är som ska åka och självklart hur mycket pengar ni vill röra er med. Påminn alla i laget att när de tar fram förslag på olika resmål ska de hålla samma budget på resmålen.

Nr 4. Hur mycket får det kosta

I samband som ni ska bestämma vart ni som lag vill åka tillsammans är det vara bra att diskutera fram en budget. Den frågan ni bör fråga er själva är hur mycket ni i laget vill jobba för att kunna tjäna ihop pengar. Räkna hur mycket det skulle kosta per person och vad ni som grupp tycker är rimligt. Kom ihåg att alla kanske inte vill lägga så mycket pengar på resan som vissa men ibland kan ett riktigt roligt resmål få alla i laget att jobba lite extra.

Nr 5. Tjäna pengar 

När ni har bestämt ett resmål och vet hur mycket pengar det kommer att kosta är det dags att hitta olika sätt att samla in pengarna på. Det finns flera olika sätt att gå tillväga men det absolut populäraste (som även ger mest pengar för arbetet) är att samarbeta med ett företag som hjälper lag och föreningar att tjäna pengar, som exempelvis DelikatessKungen.

Dessa företag hjälper att tjäna pengar genom att ni säljer produkter och får en del av vinsten från varje produkt som blir såld. Det är ett bra sätt att tjäna pengar när man är en stor grupp, då alla i gruppen vet innan hur många produkter de behöver sälja för att nå sitt mål. Just DelikatessKungen säljer delikatesser såsom salami, cheddarost och chokladpraliner men det finns även andra företag som säljer lotter och kläder.

Om ni genomför en försäljning är det bra att personen som är ansvarig stämmer av med alla i laget under försäljningsomgången hur mycket ni har tjänat hittills och hur mycket det är kvar för att nå ert mål.

Nr 6. Boka resan och njut 

Dags att boka resan. Tips är att sätta upp ett datum när ni senast måste boka träningslägret. Tänk även på allt annat runt om som behöver bokas, som transport, hotell och mat. Många företag erbjuder ett paketpris när ni ska boka träningsläger där det mesta ingår.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!