Veckans viktigaste nyheter från Mobilanyheter (V.51)

2017 börjar närma sig ett slut och därmed är detta en av de sista nyhetsrapporteringarna jag kommer göra det här året. Den här veckan har Huawei Honor presenterat Honor 9 Lite. Dessutom har läckorna haglat kring Samsungs kommande flaggskeppsmobiler Galaxy S9 och S9+.

Huawei Honor har under gårdagen visat upp sitt senaste tillskott i Honor-familjen; Honor 9 Lite. Den här mobilen är skapad för de som inte känner att de behöver en flaggskeppsmobil utan istället känner för att skaffa en billigare telefon, fortfarande med mycket bra egenskaper. Honor 9 Lite erbjuder en stor 5,65 tumsskärm med Full HD-upplösning, något som på pappret i alla fall låter mycket lovande!

Den 19e januari kommer Nokia (nuvarande HMD Global) hålla ett event där företaget förväntas visa upp nya toppmodellen Nokia 9 som bland annat sägs erbjuda dubbla främre kameror. Denna mobil tror jag kommer passa perfekt till dig som ofta tar selfies med flera personer i bilden eftersom jag misstänker att den sekundära kameran kommer agera vidvinkelobjektiv åt den primära främre kameran. När HMD Global släppte Nokia 8 tidigare i år satte man ett bra pris på mobilen. Min förhoppning är att man även gör så med Nokia 9 för att bland annat kunna locka över OnePlus-användare.

Samsung kommer den 26e februari presentera företagets nästa telefoner i Galaxy S-serien. Jag pratar så klart om Samsung Galaxy S9 och S9+. Rent estetiskt kommer S9 och S9+ likna sina föregångare S8 och S8+ mycket, med undantag för fingeravtrycksläsarna som antagligen kommer sitta under kameran (på baksidan) istället för bredvid kameran. På insidan av Galaxy S9 och S9+ har Samsung bland annat uppgraderat processorn som förhoppningsvis kommer göra att telefonerna kommer kännas betydligt snabbare än sina föregångare (tumme upp om så är fallet!). Något annat Samsung sägs ha uppdaterat i mobilerna är dess kameror. Framförallt är det S9+ som sägs få uppgraderat kamerahårdvara då det ser ut som att mobilen kommer få dubbla kameror på baksidan. Läs mer om Samsungs kommande flaggskepp här.

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!