Veckans viktigaste nyheter från Mobilanyheter (V.50)

Ännu en vecka är över i mobilvärlden – en vecka som handlat mycket om rykten kring nya mobiler som kommer att presenteras nästa år. 

Jag har under veckan tagit en titt på OPPO F5, en telefon som bland annat erbjuder 6 GB RAM för priset 9990 baht, något som i skrivande stund motsvarar 2586 svenska kronor. För detta pris kan man knappast få en bättre mobil, och ibland (eller väldigt ofta) önskade jag att tillverkare så som Samsung och Apple inte skulle ta sådana sanslösa överpriser för sina produkter i Sverige.

Ryktena har redan dragit igång gällande Apples kommande mobiltelefoner som företaget kommer presentera någon gång nästa år. En av de första källorna påstår att Apple kommer ta fram en iPhone kallad iPhone XC. Om ni minns iPhone 5C hade denna telefon en unibodykonstruktion i plast (för att Apple skulle kunna hålla ner priset). iPhone X är en vansinnigt dyr telefon och det skulle inte vara väldigt förvånande om Apple skulle visa upp en iPhone X fast med plastskal. Bara för att en telefon som liknar iPhone X på ut- och insidan ska kunna kosta lika mycket som iPhone 8 Plus kostar idag.

LG berättade för ett tag sedan att företaget skulle släppa nya flaggskeppsmobilen V30 i Sverige. Vi nördar blev alldeles till oss eftersom V30 har egenskaper (specifikationer) i absoluta toppklass. Något LG däremot inte meddelade var när företaget skulle släppa telefonen och till vilket pris. I veckan har Elgiganten råkat avslöja att telefonen kommer kosta 8990 kronor och släppas den 20e december. LG gör som vanligt då man överprissätter en produkt i hopp om att den kommer sälja bättre än vad den faktiskt kommer göra. Så mitt råd till dig som funderar på att köpa en LG V30 vid realise är att avvakta något då jag misstänker att telefonen kommer sjunka i pris inom kort.

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!