Veckans viktigaste nyheter från Mobilanyheter (V.48)

Ännu en vecka har snart passerat. Det börjar så smått lugna sig med lanseringar av nya produkter i mobilvärlden. Nästa år kan vi däremot räkna med en rivstart. Lite har i alla fall hänt den här veckan. Här är veckans viktigaste nyheter från Mobilanyheter!

torsdags publicerade jag mitt stora test på OnePlus flaggskeppsmobil OnePlus 5T. En telefon som jag verkligen gillar, dels på grund av telefonens display och blixtsnabba processor, och då menar jag verkligen blixtsnabb. OnePlus 5T lämnar till exempel iPhone X rejält i backspegeln. Dessutom kostar OnePlus 5T ”bara” 4999 kronor, vilket motsvarar två OnePlus 5T mot en iPhone X, plus att du får över 1500 kronor om du köper OnePlus-telefonerna!

 

Som de flesta säkert vet har iPhone X en ny upplåsningsmetod som kallas för Face ID (vilket möjliggör att du låser upp mobilen med ditt ansikte). Under veckan har kinesiska Huawei presenterat en liknande teknik som dom tror fungerar bättre än Face ID. Enligt Huawei ska deras teknik kunna skanna in 300 000 punkter i ansiktet på mindre än tio sekunder. Face ID fungerar riktigt bra, men ibland har jag upplevt tekniken som lite osäker och långsam. Detta är förhoppningsvis något Huawei alltså har en lösning på i framtiden. Dessutom visade Huawei upp deras motsvarighet till Animojis (smilys som rör sig efter hur du rör huvudet) som enligt företaget själva var snyggare än Apples Animojis.

Nästa år ser ut att dra igång med en rivstart då både LG och Samsung sägs presentera respektive flaggskepp under början av januari nästa månad. Samsung sägs ha lagt beslag på de första exemplaren av Snapdragon 845, vilket således antagligen innebär att LG kommer få använda sig av en gammal processor som företaget redan utrustat det nuvarande flaggskeppet med, vilket inte känns helt otänkbart med tanke på att Samsung la beslag på de första exemplaren av Snapdragon 835.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!