Veckans viktigaste nyheter från Mobilanyheter (V.47)

2017 börjar så smått närma sig sitt slut. I och med det har det även börjats spekulera i vad mobiltillverkarna kan komma att visa upp under början på nästa år. Utöver det har jag även mottagit några produkter som jag kommer testa vid ett senare tillfälle. Det här är veckans tekniksvep i samarbete med Mobilanyheter. 

Den här veckan har ryktena kring Samsungs kommande mobiltelefoner Samsung Galaxy S9 och S9+. Det ser ut som att mobilerna kommer få fingeravtrycksläsarna omplacerade, men Samsung ska, enligt källor, fortfarande välja att ha kvar läsaren på baksidan. Likt Apples senaste telefon, iPhone X, sägs S9-telefonerna också få en teknik som låter användarna låsa upp mobilen med ansiktet. Mer om Samsung Galaxy S9 och S9+ kan ni läsa om här.

Huawei visade nyligen upp nya flaggskeppstelefonen Mate 10 Pro, en telefon jag i skrivande stund håller på att testa. Den 5e december kommer Huaweis systerbolag Honor hålla en presentation i London där företaget förväntas visa upp en motsvarighet till Mate 10 Pro till ett betydligt lägre pris. Det har nyligen läckt ut en bild på Honor V10. En sak som ser mycket lovande ut på mobilen är den stora skärmytan som den ser ut att få.

Under gårdagen fick jag hem OnePlus nyaste telefon – OnePlus 5T. Den här telefonen har jag verkligen sett fram emot att testa eftersom det är OnePlus första telefon med det avlånga 18:9-formatet. Det innebär att OnePlus 5T är dubbelt så hög som bred, vilket gör telefonen lätt att hantera med en hand. OnePlus 5T har samma prestanda som Samsung Galaxy Note 8, men kostar 4990 kronor istället för 8990 som Galaxy Note 8 kostar hos de flesta återförsäljarna. Ni kan läsa mer om OnePlus 5T här.

Som många säkert vet är iPhone X en väldigt dyr telefon på grund av dess häftiga design. Inför nästa år sägs det att Apple har tre nya iPhones på gång, och samtliga ska se ut som årets iPhone X. Två av dessa kommer med största sannolikhet hamna i samma prisklass som årets iPhone X (10 000 kronor och uppåt) medans en billigare variant, fortfarande med mycket skärmyta på framsidan, sägs hamna i samma prisklass som årets iPhone 8 och 8 Plus.

 

 

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!