Veckans viktigaste nyheter från Mobilanyheter (V.46)

Ännu en vecka håller på att passera sitt slut. Under den gångna veckan har jag på Mobilanyheter inte bara rapporterat om det senaste som hänt i mobilbranschen utan jag har fått ta emot lite produkter (som jag självklart kommer testa framöver). Det här är Bättrenyheter i samarbete med Mobilanyheter. 

Den kinesiska tillverkaren OnePlus presenterade under gårdagen företagets nya flaggskeppstelefon OnePlus 5T. Den här telefonen är OnePlus första enhet med det avlånga formatet 18:9, vilket har möjliggjort att OnePlus lyckats få in en 0,5 tum större skärm mot för vad OnePlus 5 hade (5,5″ mot 6″ i nya OnePlus 5T). Det som däremot sticker ut mest med telefonen är dess pris. OnePlus 5T kommer kosta från 4990 kronor. Det kan jämföras med Samsung Galaxy Note 8 som kostar det dubbla men erbjuder ungefär samma specifikationer. Om man är villig att lägga en femhundring extra kan man köpa versionen av OnePlus 5T med 8 GB RAM och hela 128 GB inbyggt minne, vilket resulterar i att man har rejält med minne för sina favoritprogram samt en telefonen som kommer ihåg de allra senaste apparna.

 

Det går såklart inte att bortse från att det redan börjat spekulerats kring vad Apple kan komma att presentera på nästa års septemberevent. Enligt en av de första källorna kommer Apple presentera tre nya iPhones nästa år. Två mer påkostade telefoner med OLED-paneler och en med LCD-panel som ska hålla sig i samma prissegment som iPhone 8 Plus. Det bästa med denna trio är att Apple ser ut att ha fått bort de stora dö-ytorna som iPhone 8 och 8 Plus har, mycket bra Apple!

En nyhet till alla Google Pixel och Nexus 6P är att den senaste betauppdateringen tillåter att man installerar en app som ger telefonerna möjligheten att ha en ständigt aktiv display. Denna funktion kan vara riktigt smidig om man till exempel har telefonen på nattygsbordet och vill kolla tiden (och eventuella notifikationer) utan att tända displayen. Jag har funktionen på min Samsung Galaxy S8+ och tycker den är riktigt bra de där hektiska morgnarna när jag ska iväg till skolan, då är det guld värt att slå en blick på mobilen för att spara någon sekund.

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!