Veckans viktigaste nyheter från Mobilanyheter (V.2)

2018 har rivstartat med den stora elektronikmässan CES i Las Vegas. Här har det bland annat visats upp nya telefoner från en välkänd mobiltillverkare som har en hel del mjukvaru-utveckling i Lund. Utöver det har vi dessutom fått se väldens första smartphone med en fingeravtrycksläsare inbäddad under displayen. 

Efter flera år med typ identisk design på Sonys mobiltelefoner har man nu presenterat XA2 Ultra. Den här telefonen påminner fortfarande en hel del om föregående telefoner från Sony, men Sony har finslipat designen så att XA2 Ultra bland annat erbjuder mer skärmyta på framsidan mot för vad tidigare modeller från Sony gjort.

 

Vivo är en kinesisk mobiltillverkare som fram tills den här veckan varit rätt så anonym i smartphonebranschen. Nu har företaget däremot presenterat världens första mobil med en fingeravtrycksläsare under displayen. Det innebär såklart att flera tillverkare kommer visa upp smartphones med fingeravtrycksläsaren placerad under displayen, troligtvis också under 2018. Apropå fingeravtrycksläsare sägs det att det endast kommer vara ett fåtal Androidtillverkare som kommer satsa på Face ID-upplösningen som Apple visade upp med iPhone X. Smart i min mening då mycket Androidtillverkare brukar ta efter har en förmåga att bli halvdant.

Veckans höjdpunkt var definitivt OnePlus 5T Star Wars-Edition  jag fått hem. Inte för att jag är en Star Wars-fan utan för att jag gillar OnePlus prylar väldigt mycket då de bland annat är fantastiskt snabba. OnePlus 5T Star Wars-Edition har en baksida som känns som sandpapper. Telefonen ligger inte obehagligt i handen utan mycket bra, dessutom är greppet bra med texturen OnePlus valt att använda sig av. En rolig detalj med telefonen är att ljudknappen är röd medans resterande knappar runt telefonen är svarta. Något jag däremot tycker är tråkigt är att telefonen har en svart framsida. Jag tycker att framsidan liksom framsidan kunde varit vita bägge två.

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!