Veckans nyheter från Mobilanyheter (V.8)

Förra veckan var en av de mest spännande veckorna under 2018 misstänker jag som mobilentusiast. Den stora teknikmässan MWC drog nämligen igång med en rivstart där både Huawei och Samsung visade upp nya prylar. 

Om vi börjar med Samsung så visade företaget upp sina nya flaggskepp Galaxy S9 och S9+. Dessa telefoner ser mycket ut som sina föregångare på utsidan, men det är insidan Samsung gjort om. Bland annat har tillverkaren stoppat in sitt senaste chipp Exynos 8895, ett chipp som förhoppningsvis kommer ge telefonerna en rejäl skjuts framåt. Jag har upplevt min Samsung Galaxy S8+ som småseg, men jag hoppas alltså på att Samsung fått ordning på problemet med dessa telefoner. Samsung har dessutom satt in 6 GB RAM i S9+, så segheten jag upplevde från min S8+ lär vara fixad i S9+, det är alltså S9 jag känner mig lite orolig för. Utöver det har Samsung satsat hårt på kamerorna i företagets nya mobiler, främst i Galaxy S9+ då mobilen begåvats med två kameror på baksidan, en sekundär kamera som innebär att fotografen med en S9+ i handen kommer kunna få till fina foton med bra skärpedjup i. Allt om Samsungs nya flaggskepp kan ni läsa om här.

 

Huawei visade under gårdagen inte upp någon smartphone utan tillverkaren visade istället upp en ny platta vid namn Huawei MediaPad M5. Just nu leder Samsung och Apple tabletracet då det inte finns så många andra tillverkare som gör tablets. Med Huawei MediaPad M5 har Huawei tagit i från tårna. Huaweis nya surfplatta kommer i två versioner – en med 10,8″ och en annan med 8,4″. Bägge plattor har riktigt högupplösta displayer. Vidare har Huawei utrustat plattorna med företagets egna high-end chipp Kirin 960 och bakre 13 MP-kameror för bra fotomöjligheter. Ni kan läsa mer om plattan här.

 

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!