Veckans nyheter från Mobilanyheter (V.4)

För två veckor sedan rapporterade jag om att den första stora teknikmässan under året hade dragit igång. Snart är det dags igen. Om ganska precis en månad drar nästa prylmässa igång, nämligen MWC med stort fokus på just mobiler. 

Eftersom det är många mobiltillverkare som kommer presentera nyheter på MWC-mässan nu i februari har det givetvis skrivits en hel del om just rykten kring olika modeller från diverse tillverkare. En tillverkare som kommer presentera nya flaggskeppsmobiler är Samsung. Företaget kommer nämligen visa upp nya toppmodellerna i S-serien för 2018. Det rör sig om Samsung Galaxy S9 och S9+. Nytt för Samsung är att S9+ kommer bli den första mobilen i företagets Galaxy S-serie som kommer kunna stoltsera med dubbla bakre kameror. Samsung har under gårdagen dessutom skickat ut en teaservideo som signalerar att företaget satt in nya kamerasensorer i Galaxy S9 och S9+. Om ni vill läsa mer ingående om telefonerna kan ni klicka här.

 

Det var länge oklart om Huawei skulle uppdatera fjolårets flaggskepp Honor 8 till Android 8.0 Oreo. Under tisdagen  meddelade Huawei att man kommer uppdatera totalt nio enheter ur Honor-serien till Android 8.0 Nougat. Här ingår bland annat Huawei Honor 8 och Huawei Honor 9 – två riktigt prisvärda telefoner från Huawei!

Vivo presenterade under onsdagen företagets nya high-end mobil Vivo X20 Plus UD. Det här är världens första mobil med en fingeravtrycksläsare inbyggd under displayen, något vi ännu inte fått se hos de större aktörerna. Utöver fingeravtrycksläsaren inbäddad i displayen har mobilen fått en väldigt stor skärm som mäter hela 6,43″. Som tur var har Vivo X20 Plus UD fått det avlånga formatet 18:9, men trots det handlar det om en rejäl bjässe. De övriga specifikationerna gör mig inte besviken eftersom mobilen fått ett rejält 3905 mAh-batteri (som lär räcka till minst två dagars användning) samt rejält med internt minne, närmare bestämt 128 GB.

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!