Varför du ska samla dina lån

Spara in på onödiga avgifter, få stenkoll på din ekonomi och säkra ditt kreditbetyg. Anledningarna till att samla sina lån på ett och samma ställe är många. 

Något av det viktigaste för din privatekonomi är ordning och reda. Vilket lån som ska betalas när och hur mycket som ska betalas, det kan vara mycket att hålla reda på. Med många lån hos olika låneförmedlare blir det också enklare att förlora överblicksbilden av sin privatekonomi. Ett bra knep då är att istället samla alla dina separata lån till ett och samma ställe. Då genomför du endast en betalning per månad istället för att hålla koll på olika betaldatum för olika lån. 

Genom att samla alla dina lån på ett och samma ställe finns också möjligheten att spara pengar. Från att ha separata lån med skiftande räntor så kan du ofta genom att samla dina lån få en lägre totalränta än vad du har idag. Du kan även spara pengar där du idag enbart betalar en viss summa i faktureringsavgift – pengar som istället bör användas till att betala tillbaka på ditt lån.

Ditt kreditbetyg är en viktig faktor när det kommer till att ansöka om lån. Därför vill du givetvis att ditt kreditbetyg ska vara så bra som möjligt för att förenkla möjligheten till lån i framtiden. Samlar du flera lån till ett med bra villkor för just dig så kommer ditt kreditbetyg att förbättras. Som tur är så finns det idag mängder med lånerådgivare och det är väldigt enkelt för dig att identifiera vilket lån och avtal som passar dig bäst för att samla dina lån eller krediter.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!