”Vägen till Amdoria” – En sprakande berättelse om drakar och riddare

Sörjer du att Game of Thrones-säsongen är över? Upp med hakan! Författaren Morgan Högberg har nu släppt sin bok ”Vägen till Amdoria” – som innehåller alla våghalsiga ingredienser fantasy-fantasten behöver för att lysa upp i vintermörkret.

I slutet av oktober blev drömmen verklighet för författaren Morgan Högberg. Han kom då ut med sin bokdebut ”Vägen till Amdoria” som han började skissa på redan för 20 år sedan.

– Jag har nedskrivet material som är mellan 15 och 20 år gammalt hemma. Första utkastet till ”Vägen till Amdoria” blev jag klar med 2011, men av lite olika anledningar blev manuset liggande i 6,5 år innan jag gjorde slag i saken.

Morgan Högberg.

Morgan Högberg är född i södra Dalsland, och är utbildad kock i grunden. Något han även arbetade som under 10 års tid, innan han tröttnade och flyttade ner till Halmstad där det blev jobb på ett lager. Skrivandet är något som Morgan började med vid 14 års ålder, mycket tack vare en av hans stora förebilder.

– Jag fick Robert Jordans böcker i julklapp och jag fastnade för dem direkt. Inledningsvis satte jag in mina karaktärer i hans historier, men efter hand skapade jag min egen värld och flyttade över karaktärerna dit istället.

Och det var då skrivandet satte fart?

– Ja, jag har inte gått någon skrivarkurs utan är helt självlärd. Min fru är från Thailand och har gått en svenskutbildning, så därifrån snappade jag upp en del tips angående styckeindelning och liknande vilket gjorde att det blev bättre flyt i berättelsen.

– Den allra första historien som jag skrev har jag tyvärr tappat bort, vilket är väldigt synd eftersom den tog två år att få ner. Mycket från den historien, som drakarna och drakriddarna, fanns inte med från början utan har tillkommit senare. Det enda jag har kvar från den första historien är en A4-sida med en massa namn som jag skrivit upp, och som jag nu har haft användning för.

[vc_btn style=”classic” shape=”rounded” color=”danger” align=”center” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.bod.se/bok/Morgan-hoegberg/vaegen-till-amdoria/9789175695051.html||target:%20_blank|” title=”Köp Vägen till Amdoria på Books on Demand.”]

Vad handlar ”Vägen till Amdoria” om?

– Den handlar om 16-åriga Liana Darik som bor på familjegården utanför byn Balden, där hon inledningsvis lever ett fridfullt liv i hertigdömet som blivit bortglömt av en hel värld. Namnet Liana fick hon efter en Amdoriansk prinsessa som levde för 2000 år sedan, vilket Liana blivit mer än trött på att bli påmind om.

– En dag invaderas Fakari av Narkia och hela Lianas familj dödas. Hon blir fånge hos narkierna, men fritas av drakriddare. Hon startar då en resa mot legendernas land, Amdoria, tillsammans med den bistre och grälsjuke generalen Drashin och de andra ur Dödens skvadron. På deras resa försöker de komma på vem narkiernas mystiske ledare är. Efter dem kommer en beskyddare för att finna den sista överlevande av familjen och för att skydda det heligaste av det heliga – familjen.

”Vägen till Amdoria” är Morgan Högbergs debutbok.

Så både drakar och riddare? Låter som en spännande värld.

– Egentligen är det inte en enda värld, utan en av sammanlagt åtta. Den här boken handlar dock om världen där Amdoria ligger, men jag vill göra en serie där karaktärerna rör sig mellan alla åtta världar. Serien kommer få samlingsnamnet ”Dödens skvadron”.

– Stundtals är handlingen även ganska brutal där läsaren får lära känna en grupp krigare, som omvärlden upplever som fullkomligt galna. Man får även träffa dvärgdraken Samare, som föddes vild men som sedan vandrade in i drakbyn och blev tam.

– Alla mina karaktärer har sina egna drag, oavsett om de är människor eller drakar. Och självklart förekommer det även kärlek i boken…

Berätta om den respons du har fått på boken.

– Det här är boken för dem som söker spänning. Jag har talat med flera personer som sagt att boken är både välskriven och nagelbitande. Jag har själv inte sett tv-serien eller läst ”Sagan om is och eld” (Game of Thrones), men många säger att både handlingen och karaktärerna till viss del påminner om den världen.

Köp ”Vägen till Amdoria” på Bokus eller på Books on Demand.

Läs mer om boken och karaktärerna på Morgan Högbergs hemsida.

Följ Morgan Högberg på Facebook.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!