Trött på fotbollsfebern? – då ska du kika in de här utställningarna

Fotbolls-VM lider mot sitt slut. Men visst finns det mer här i livet än fotboll – konst till exempel. Vi har plockat ut tre utställningar som känns spännande.

 

Galleri Aniara – 6 juli till 26 augusti

Ulla Rosendahl ställer ut under sommarutställningen. Hon är en bildkonstnär scenograf, född 1941 i Stockholm. Hon studerade vid Nyckelviksskolan 1961-1962, Konstfackskolan, dekormålning 1962-1969, Dramapedagogutbildning 1968-1971, samt Di-kurser. Hon arbetar i akvarell, olja, akryl, tusch, krita, blyerts och grafik, samt textilmåleri och som affischdesigner. Hon är mest känd för sina porträtt, men målar även landskap.

3:e Våningen Dans & Konstscen – 7 juli till 19 juli

»Where androids die« Carl Nordblom har tillsammans med gruppen Atropos byggt upp ett metropolis i utställningshallen. Deltagarkonstverk i dystopisk framtidsanda, inspirerat av Blade Runner och 80-talets visioner för framtiden.

Rånäs Slott – 8 juli till 20 augusti

Rånässalongen V – »Hopp om hopp / Hope for hope« En manifestation för idén om att konst är den högsta formen av hopp. Omkring 50 konstnärer från Norden visar konst i parken (skulptur, installationser, landart och performance) och i Stenkvarnen.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!