Trött på att höra rösten av din inre kritiker? Hon hjälper dig att bryta gamla mönster

Eva Widenfalk är coachen och terapeuten bakom ”Samtal med Eva”, som har sin mottagning i Stockholm och Uppsala. Hon har tidigare, under många år, arbetat med personal- och ledarskapsfrågor inom kommun och landsting. Nu vill hon hjälpa privatpersoner – att hjälpa sig själva – genom samtal och coaching.

Eva Widenfalk är i grunden beteendevetare och har under många år under sitt yrkesverksamma liv arbetat med utveckling av personal, administration och organisation. De senaste 20 åren har hon haft olika chefspositioner inom kommun och landsting, men hennes hjärtefråga och stora drivkraft har alltid rört personlig utveckling. Därför var nästa steg i karriären lätt för henne att ta.

– Med åren började jag lyssna på min inre röst, vilket ledde till att jag till slut startade mitt eget företag ”Samtal med Eva”. Jag hade tidigare lyckats tappa bort mig själv och vad jag faktiskt ville göra med mitt liv. Nu har jag chansen att styra mitt eget liv, min tid och vad tillvaron ska innehålla. Något jag gärna vill hjälpa fler att göra.

Berätta om den resa du gjort för att bli coach och samtalsterapeut.

– Mycket av den jag idag är, och det jag kan, beror på de erfarenheter som jag samlat på mig i mitt tidigare yrkesliv. För att bli samtalsterapeut och samtalscoach gick jag en flerårig utbildning på HumaNova. Något jag sedan har byggt på med eget utforskande av mindfullness och yoga. För tillfället går jag en utbildning i Ayurveda Life Training…

Du berättade att ”du höll på att tappa bort dig själv” i livet. Hur viktig är denna erfarenhet nu när du dagligen coachar och samtalar med människor som befinner sig mitt i liknande situationer?

– En stor anledning till att jag gick utbildningen på HumaNova var att komma fram till vem jag egentligen är. Det har jag kommit underfund med nu, men märker samtidigt att det finns väldigt många människor som går runt och bär på existensiella frågor. Många vill känna mer och förstå mer, samtidigt som de känner stress och oro över att ha tappat kontakten med sitt innersta JAG. De bokar ett möte med mig för att de inte längre vill känna sig styrda och vilsna. Men egentligen bokar de ju ett möte med sig själva när de kommer till mig.

Eva Widenfalk

Du är både coach och samtalsterapeut. Vad är egentligen skillnaden?

– Coaching och terapi kan ibland gå in i varandra. Men generellt sett kan man säga att coachning handlar om här och nu och framåt, där man jobbar efter en handlingsplan för att nå uppsatta mål. Det brukar bestå av 5-10 samtal där huvudfokus ligger på att jobba på nästa steg i livet. Ett coachingsamtal är något som är bra att ta varannan till var tredje vecka.

– Vid terapisamtal stannar man upp och reflekterar över sig själv och sin själ. Fokus ligger på att bearbeta mönster och hitta nya sätt att hantera sig själv. Dessa terapisamtal sker oftast varje vecka och brukar pågå under en längre tid.

Du använder dig av psykosyntes vid såväl coachning som terapisamtal. Berätta vad detta innebär.

– Ja, psykosyntes är en väldigt bra metod att arbeta med. Det innebär kortfattat att man jobbar med delpersonligheterna hos en människa och lyfter fram deras inneboende potential. Exempel på delpersonligheter kan vara klassens clown, presteraren eller offret. Dessa delpersonligheter har alla både positiva och negativa sidor, vilket innebär att även om de ibland skyddar oss så kan de även ställa till det för oss.

– Tillsammans identifierar vi dessa personligheter, och sedan blir det lättare att dirigera och regissera sitt egna liv. Människor får en större förståelse för sina beteenden och kan då, tack vare dessa kunskaper, lära känna sig själva på ett helt nytt sätt. Du bestämmer själv vilka tangenter du ska spela på i livet…

Eva Widenfalk har sin mottagning på Kungsgatan 16 i Uppsala och på Skeppsbron 32 i Stockholm.

Läs mer om Eva Widenfalk och boka tid hos ”Samtal med Eva”.

Läs mer om HumaNova och deras utbildningar.

Mer information om psykosyntes hittar du på Psykosyntesförbundets hemsida.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!