Topp-8 för Taljegård i Challenge Cup

Emelie Ling och Josefin Taljegård jagade VM-kvalgränsen när Challenge Cup avgjordes i helgen. Och det var snubblande nära för Taljegård som noterade nytt säsongsbästa i kortprogrammet och med endast 0,18 poäng missade kvalgränsen.

– Det var otroligt nära för både Josefin och Emelie att uppnå kvalpoängen i kortprogrammet. De gjorde båda riktigt bra kortprogram, särskilt med den press de båda hade att försöka ta kvalpoängen denna tävling som var den sista möjligheten innan anmälan till VM stänger, säger Anna Burwall, sportchef.

Challenge Cup som avgjordes i Tilburg, Nederländerna var den sista tävlingen att uppnå den av ISU fastställda kvalpoängen till VM 2023. För damerna uppgår den till 32 poäng i den tekniska poängen i kortprogrammet och 53 i friåkningen. Sedan tidigare har Josefin Taljegård uppnått den tekniska kvalpoängen i friåkningen och jagade nu poängen i kortprogrammet. Taljegård fick till en fullträff i kortprogrammet och noterade nytt säsongsbästa, endast 0,18 poäng ifrån kvalgränsen. Efter att ha tagit en 5:e plats i kortprogrammet slutade Josefin på 8:e plats totalt. Emelie Ling gjorde ett av karriärens bästa kortprogram och var knappa två poäng från att ta kvalpoängen. Emelie slutade totalt på en 14:e plats (11:a i kortprogrammet).

– Det var ett styrkebesked från båda åkarna. Emelie fortsätter att utvecklas och närmar sig kvalpoängen för mästerskap. Och Josefin har sedan EM visat en väldigt starkt uppåtgående formkurva och så även i Tilburg. Väldigt tråkigt att de inte nådde hela vägen fram och att Sverige därmed inte kommer ha med någon åkare i damklassen på VM, säger Anna Burwall, sportchef.

Challenge Cup var även sista möjligheten för Greta och John Crafoord att uppnå den tekniska kvalpoängen. Syskonparet lämnade dock återbud till tävlingen på grund av skada.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!