Tog Italien till Södertälje — nu bjuder de på gigantiskt julbord

Under sommartid är restaurang Barolo ett av Södertäljes populäraste ställen. Med ett gigantiskt julbord av högsta klass siktar bröderna Haffo nu på succé även under resterande halva av året.
— Vi vill ge våra gäster den där magiska julkänslan, säger Barolos ena ägare Abgar Haffo.

För 16 år sedan köpte bröderna Haffo restaurangen Sorbone i centrala Södertälje. Kort därefter började brödraparet med en ordentlig makeover för att skapa sitt drömställe.
— Min dröm var att ha en italiensk restaurang med hemlagad pasta och vedugnsbakade pizzor. Vi kände att det var något som saknades i Södertälje och tog därför bilen runt genom landet för att hitta kockar som var specialister på den italienska kokkonsten. När vi sen körde igång med vårt nya koncept blev det succé direkt, säger Abgar Haffo en av restaurangens ägare.

Restaurang Barolo har sin högsäsong under sommartid medan de har svårare att locka folk under den kyligare halvan av året. Därför valde bröderna Haffo att storsatsa med gott om förmånliga erbjudanden under vinterhalvåret. Den mest omtalade satsningen är deras enorma julbord.
— Vårt julbord är gigantiskt. Vi har en stor avdelning med julmat men också en hel del unika grejer. Bland annat har vi ett gammeldags korvstånd med korvar av alla möjliga sorter, vi brukar till och med bjuda på struts- och björnkorv. Även har vi gjort en egen brygga, på den serverar vi våra egna inlagda sillar som inte ens finns ute på marknaden. Ett exempel är vår italienska Barolosill med soltorkade tomater, basilika och parmesanost. Vi serverar mycket vilt men också klassiska rätter som varmrökt- och gravad lax, ribs och handgjorda prinskorvar. Avslutningsvis bjuds gästerna på ett jättestort dessertbord med mycket ostar, massa godis och glass, säger Abgar.

Just kvalitén på maten är något som är extra viktigt för Barolo. Restaurangen köper in nästan alla sina råvaror från grossister i närområdet, just för att vara säkra på att servera rätter av högsta klass.
— Det är nästan omöjligt att misslyckas om man alltid har bra råvaror att tillgå. Vi har verkligen satsat på kvalitetsmat och tack vare det kunnat klara oss igenom dessa 16 år. Vi har mycket återkommande gäster som alla är jättenöjda, säger Abgar.

Den unika bryggan och korvståndet är långtifrån den enda inredning som får Barolo att sticka ut under juletider. Bröderna Haffo går verkligen ”all in” för att skapa en speciell julkänsla.
— Vi vill skapa en helt sagolik miljö. Därför pyntar vi överallt med särskild inredning som skinfällar och vilthorn så att det ska blir vackert och lysa upp staden. Allt för att ge våra gäster den där magiska julkänslan, säger Abgar.

Besök Barolo

Här finns Barolo i sociala medier:
Facebook
Instagram

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!