Tinal Bygg – flytten till Sverige blev en nystart

När finanskrisen nådde Lettland stannade det mesta i den baltiska staten upp. Tillsammans med familjen tog Arturs Lacitis beslutet att flytta till Sverige. Han arbetar idag som snickare och familjen uppskattar det nya livet i Skåne.
– Det är bra här i Sverige, säger Arturs Lacitis.

Under finanskrisen 2009 tog din familj beslutet att flytta till Sverige och du har haft arbete som snickare sedan dess. Vilken typ av arbeten gör du och var arbetar ni?

– Det är badrum, terrasser, snickerier, målning, rörmokeri och elektricitet. Ofta innebär det att vi börjar med rivningsarbete och renoverar från grunden. Vi arbetar mest i Lund, Limhamn och i Malmö.

 

Vad är nyckeln till så många nöjda kunder?

– Vi ser till att allt blir bra hos kunden och skyndar inte bara iväg på andra jobb så fort något tar tid. Behöver någonting ordnas efter att vi har lämnat en kund ser vi till att komma tillbaka och åtgärda vad det nu kan vara. Det är vårt sätt att garantera hög kvalitet för privatpersoner och företag, att alltid vara tillgängliga.

– I vissa fall vill kunder beställa jobb som görs väldigt snabbt och ibland kan de be om mer kvalitet. Vi är flexibla där. Att vi har gjort bra ifrån oss från början har lett till nöjda kunder som rekommenderar oss vidare.

Tinal Bygg växer nu, vad tror du om framtiden i Sverige?
– Familjen trivs bra här och det finns arbete. Jag försöker få företaget att växa och investera i fler fordon och fler verktyg istället för att hyra. Vi är i en övergångsperiod från att renovera många gamla hus till att bygga hus helt från grunden. Vi tar hjälp där vi behöver och arbetar med arkitekter.

Tillbyggnad på villa

Vilka är skillnaderna mellan arbete i Sverige och Lettland?

– Det är lättare att arbeta här. Svenskar tror i regel att de är noggranna men jobbar du för en kund i Lettland, och exempelvis sätter upp tapeter, så står de helst och övervakar dig så att det blir rätt på millimetern. Det är höga skatter här men det är bättre än att inte ha jobb.

Läs mer på Tinal Bygg


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!