The Championship – Den jämnaste ligan någonsin?

Sponsrat innehåll

De allra flesta av oss fotbollsfans har full koll på Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga och Allsvenskan med mera. Men en liga sticker ut i Europa och det är den engelska andradivisionen. Ingen liga är jämnare i Europa.

En förlust från toppskiktet till mitten

Det säger en hel del att laget på 3:e plats har en målskillnad på +-0 och dessutom med 11 förluster. Lika många förluster som laget på 22:a plats. Det laget vi pratar om här är Blackburn Rovers, de har dessutom lyckats med det osannolika att inte spela oavgjort i någon av de första 24 matcherna den här säsongen. Istället har laget alltså mäktat med 13 vinster vilket är tredje bäst i ligan. Så sämst och bäst på samma gång håller för en tredjeplats i skrivande stund.

Ser vi då på hur tabellen ser ut så kan alltså Blackburn med en förlust falla ner på 10:e plats.

Två lag sticker ut

Just nu så är det två lag som slåss i toppen och som ser ut att vara nivån över de lagen under. Det är Sheffield United och Burnley som är där uppe och som dessutom är de lagen som har plusstatistik när det kommer till målskillnad, en rejäl sådan dessutom. Burnley ligger i toppen i dagsläget med Sheffield bara tre poäng efter. De är 7 respektive 10 poäng före Blackburn på tredje plats. För er som inte vet är det alltså de två bästa lagen i The Championship som tar en direktplats upp till Premier League och lagen som placerar sig 3-6 spelar sedan om en sista plats till Premier League.

Vilka lag tar slutspelsplatserna?

Med tanke på hur fantastiskt jämnt det är så är det väldigt svårt att sia om hur det kommer att se ut i slutet av säsongen men några lag känns snäppet vassare den sista tiden. Vi tror att Blackburn som vi pratade om tidigare kommer att tappa mark och till slut hamn någonstans i mitten till slut. Lagen som känns som slutspelslag däremot är MIllwall, MIddlesbrough, Coventry och West Brom. Detta West Brom som låg längst ner i botten under en period och alltså startade säsongen på absolut sämsta vis men nu är en seger från att kunna ta sig upp på topp 6.

Går vi in på att kolla hur oddsen ser ut för slutspelsplatserna så ger det som följande på de lag vi tror kommer topp 6.

  • West Bromwich – 2.00
  • MIddlesbrough – 2.50
  • Millwall – 2.00
  • Coventry – 6.00

Vill du lägga ett spel på detta så kan du ta del av flera bra oddsbonusar och kombinera det med ditt spel.

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!