tanzania-ekosvenskarnas-nya-semesterparadis

Tanzania – ekosvenskarnas nya semesterparadis

Lockar sol, bad och värme? Vill du prova på mer äventyrlig semester än charter till Kanarieöarna, och som samtidigt gör underverk både för kropp och själ? Julieth Åman anordnar eko-resor till natursköna Tanzania, där fokus ligger på just ditt välbefinnande.

Alternativmedicin är något som alltid legat Julieth Åman varmt om hjärtat. Hon är född och uppvuxen på gården Moshi-Kilimanjaro i Tanzania, där både hennes mamma och mormor var kända över hela regionen för sina läkande örtbehandlingar. Julieth ärvde så småningom Amans Kilimanjaro-villa, som idag är en del av den ekosemester hon erbjuder. Boendet har en stor swimmingpool, ekogårdar fulla med läckra frukter och grönsaker. Förutom villan ärvde Julieth även en stor ekogård i Mkuranga där hon odlar örter och frukter som mango, moringa och ingefära.
Julieth jobbade på gården fram till 1987, då kärleken istället tog henne vidare till Sverige och Stockholm. Där startade hon ”Åmans Unisex Beauty Clinic”, som specialiserat sig hälsorådgivning och healing. Förutom örter är Julieth även expert på afrikansk massage.

– Jag flyttade till Sverige för 30 år sedan och startade direkt upp en klinik i Stockholm. Först i Kungsängen, men nu ligger den mer centralt på Östermalm. Förutom mina ekoresor till Tanzania så erbjuder jag även healing och afrikansk massage, där jag enbart använder ekologiska produkter som kroppen mår bra av, säger Julieth Åman.

Vad är det för skillnad på svensk massage och afrikansk massage?

– En stor skillnad är att jag använder varma handdukar vid afrikansk massage. Det hjälper till att få igång blodcirkulationen, vilket är väldigt viktigt, inte minst för äldre människor. Stort fokus ligger på huvudet och fötternas känsligaste punkter. Kunderna upplever att de blir mycket gladare och piggare redan efter en behandling.

Du är även rådgivare och livscoach. Berätta mer om det?

– Många människor som söker behandling hos mig är ensamma, deprimerade eller har problem med hälsan. Som rådgivare samtalar jag med dem över telefon, ger dem hopp om livet igen och rekommenderar örter de ska ta för att bli friska och piggare.

Du använder enbart ekologiska produkter vid dina behandlingar. Vilka positiva effekter har dessa?

– Jag använder främst ekologiska örtoljor och ett pulver som kommer från trädet moringas löv, bark och frö. Detta är väldigt bra mot diabetes och stress, och sägs även minska risken för cancer. Det är även bra för dem som vill undvika håravfall. Jag själv är väldigt noga med det jag äter och använder, för att på så sätt undvika alla kemikalier som är skadliga. Därför har jag satsat helhjärtat på ekologiska produkter. Alla växter och örter jag använder kommer från min egen farm i Tanzania.

Ekoturism är Julieths mest nystartade projekt i Mkuranga. Resmålen hon valt ut är alla belägna vid Tanzanias härliga kustregion. Tanken är att alla hälsomedvetna svenskar ska kunna kombinera sol och bad, med äventyr och en inre resa för själen. Naturligtvis är allt, från boende till mat, helt ekologiskt.

– Alla gäster kommer att få bo i mitt farmhouse, och äta god och nyttig mat som till stor del består av de örter, frukter och grönsaker som odlas på gården. Dessutom får våra gäster flera typer av healingbehandlingar som renar och piggar upp kroppen.

Berätta om några av aktiviteterna som era gäster kan välja mellan?

– Det finns otroligt många vackra platser att besöka i närheten. Fiske- och badutflykter till vattenfallet Kinukamori, vid berget Kilimanjaro är väldigt populära. Likaså dykning på Mafia Island nära Zanzibar och Pemba. Det går även att boka safari i Saadani National Park för alla som vill se vilda djur. Det är den enda nationalparken i Afrika som kan erbjuda både strand och rikt djurliv.

Gästerna hämtas upp på flygplatsen av bilar som är utrustade med privatchaufförer och guider. För att undvika språkbarriärer talar guiderna swahili, engelska och svenska. Därefter körs gästerna till det familjevänliga boendet på gården. Med tanke på antalet aktiviteter som erbjuds, och för att få en hundraprocentigt avstressande vistelse, rekommenderas alla gäster att stanna i minst två veckor. Något som även ger positiv effekt på kärlekslivet.

– Det här är en hälsoresa som alla är välkomna att ta del av. Men jag kan rekommendera den lite extra för par som vill stärka sin kärlek. Nyttig mat, renande behandlingar och roliga aktiviteter gör dem lugna och klartänkta. När de kommer bort från all stress i vardagen är det också enklare att vårda kärleken till varandra.

Första ekoresenärerna åker iväg till Tanzania 25:e augusti. Efterföljande grupp får chansen att uppleva paradiset i slutet av november månad.

För att få mer information om resan, ekoturism och för att boka din plats i hälsoparadiset, ring 0704425947.

Du kan även läsa mer på ”Åmans Unisex Beauty Clinic” hemsida och på Facebooksidan om Amans Kilimanjaro-villa.

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!