Tantrakurser som håller lusten vid liv

Våga andas mer, släpp på höfterna och du kan uppleva mer energi och lust. Tantra är mer än vad gemene man tror. Det menar Paula Nygren som håller utbildningar i tantra och sexsibility i sitt företag Lust in Life i Varberg och Göteborg.

Det pratas allt oftare om tantra. Vad är tantra?

Tantra är en mångtusenårig tradition med mycket meditation, närhet och ögonkontakt som går att utöva själv eller parvis. Många tantriska tekniker handlar inte om sex men ökar ändå njutningen genom att du blir mer närvarande med alla dina sinnen. Du får lära dig att njuta med hela kroppen och du kan uppleva energiorgasmer.

Du håller populära kurser i Varberg och Göteborg. Vad får deltagarna öva på?

– Vi tränar mycket andning på olika sätt; vi tränar på lugnare andning och att hitta en sexuell andning. Deltagarna lär sig också att våga låta mer för att komma i kontakt med sin kropp.

– En annan viktig nyckel i tantran är ögonkontakt och närvaron i mötet med någon annan och att låta mötet ta tid.

– En viktig del är att öva på hur man ger beröring och att uttrycka vad man vill ha. Om den ena vill men inte den andra så blir ingen nöjd. Det kan handla om att fråga vad personen vill ha under de kommande tre minuterna. Allt ska komma från ett ja. Tydlighet är viktigt. När jag ger beröring vem får då gåvan? Är det jag som får eller är det min partner? I många relationer är det inte tydligt vem som får gåvan. Att våga ta emot, att slappna av och att vara i sin kropp är ett stort steg för många och då händer det också saker med oss. Att kunna känna in vad du vill ha skapar förutsättningar för att lusten ska komma.
Det finns många verktyg för att få mer kontakt med sin kropp och sin lust

Som sexibilitycoach erbjuder du även samtal och tantramassage. Vad innebär det?

– Jag guidar enskilda eller par. Ofta är det för att hitta mer lust. Folk är ovana att prata om sex och hur man har det med sin partner. Många gånger är jag den första som de pratar med. De säger att jag blir deras vattenhål där de får ny energi och påfyllning med det som är positivt.
– Tantramassage är en sinnlig massage som kan få dig att bara slappna av och njuta. De som kommer hit vill ha mer av livet. Från att inte ha kunnat släppa taget får jag dem att känna sig frigjorda. De har kanske glömt bort att tänka på sig själva och sitt kärleksliv och sex har bortprioriterats. Här får de tid att njuta och slappna av.

Vilken var din väg in i tantran och vad har den givit dig?

– För min egen del började det i Indien. Jag började att nosa på det med min man under en resa där. Sedan dess har jag gått kurser med internationellt erkända lärare och upplevt mycket både utomlands och i Sverige. Det finns idag väldigt mycket inom tantra och sexsibility i Sverige, inte minst finns det festivaler.

– Jag ser att både jag själv och andra får det så mycket bättre genom närvaron, livsenergin och att det finns en andlighet i tantran. Med rätt enkla medel går det att njuta och uppleva mer med kroppen och nå större dimensioner. Tänk om folk andades mer, släppte på höfterna och blev mer närvarande med sin partner. Jag jobbar för och önskar att fler får uppleva sin största möjliga njutning.

Är tantra för alla?

– Ja, absolut. Du utgår alltid från där just du är. Men om det är läskigt med närhet så passar det kanske bättre att komma enskilt än på kurs. För mig handlar det om att tantra skapar extasen i livet för mig. Såklart handlar det om vad du själv vill. Vill du känna mer lust och närvaro i kroppen kan tantra vara för dig.

Paula Nygren håller både parkurser och kurser för singlar.

Läs mer och boka kurser på Lust in Life


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!