Tänk på det när du tränar din hund

Bonizas Hundskola i Skåne har länge varit framgångsrika med att få hundar och hundägare att fungera tillsammans i hemmet. – Det är inte bara hunden som ska utbildas, säger Sara Ottosson.

Vad har ni lärt er under tretton år som privat hundskola?

– Att också fokusera på ägarna. Det viktiga för att hunden ska fungera i vardagen är att ägarna kan hantera de olika problem som dyker upp. Ett vanligt missförstånd är att gå på hundskola och tro att de ska komma hem med en perfekt hund. Vi ger utbildning både till hundarna och hundägarna.

På föreläsningar och utvecklar vår förståelse för hundarna för att i högsta möjliga grad kunna befinna oss på samma våglängd..

– Vår individanpassade träning sker med godis och klicker. Ett klick med klickern betyder att hunden har gjort rätt och att godis är på väg. Problemet med ett ”bra” är att det tar för lång tid att nå ut till hunden. För bästa resultat måste man kommunicera med hunden inom 0,2 sekunder. Då förstår de exakt vad i deras beteende som belönas. Med klickern kan du markera ett beteende så otroligt exakt och hunden har full förståelse för dess betydelse.

– Stora djurvänner och att hela familjen är välkomna! Vill två vuxna och tio barn komma är det inga som helst problem. Vi använder positiva metoder; inga hårda slag eller hårda röster. All inlärning ska vara meningsfull för både hund och förare. Hunden ska se det som någonting roligt och positivt och det ska också vara kul för ägaren. Vill man sedan utveckla sig vidare lär vi självklart ut mer tävlingsinriktad lydnad och andra roliga kurser som till exempel agility och rallylydnad.

Läs mer om Bonizas Hundskola här


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!