Take3Steps

Allt fler inser nyttan av att våga ta hjälp för att hantera ett krävande livspussel. I mars 2017 lanserar Take3Steps ett koncept som begränsar sig till tre steg och coacherna har redan fått lovord.

 

Take3Steps i Östersund men lanserar konceptet till fullo i mars 2017. Vad kan deltagarna förvänta sig?

Först och främst ska deltagarna förstå att man aldrig kan misslyckas, att man inte ska ha dåligt samvete och att man ska våga stanna upp. Vi utgår från deltagarnas vardag; de skriver till oss och vi ger respons på saker som de kan förändra. Tidsmässigt går det att välja mellan en, två eller tre månader under vilka vi står i ständig kontakt med deltagaren.

Vad är ett vanligt problem i era deltagares vardag?

Att de saknar rutiner. Ett typexempel är en chef som ska från ett möte till ett annat. De springer iväg och käkar en varmkorv eller ett wienerbröd istället för att ta tid och äta någonting vettigt. Det handlar om småjusteringar av sådant som annars bara går av farten. Det kan också handla om att öka kvaliteten exempelvis under träning. Istället för en timmes ofokuserat gympass kan tio minuter med full koncentration bli en förbättring. Det kan handla om att bli bättre på att plugga eller i stort sett vad som helst.

Vilka är de tre stegen?

Start, disciplin och resultat. Det är ett enkelt koncept som jag levt utifrån själv, fast omedvetet. Det handlar om att skapa en hållbar livssituation. Från att leva i ett negativt ekorrhjul som till slut kraschar hjälper vi deltagarna att skapa ett positivt ekorrhjul. Genom de tre stegen lär man sig att starta upp, upprätthålla disciplin och gå i mål. Det är enkelt i teorin, men många behöver hjälp.

Nathalie Lemmetyinen

 

Ni har redan smygstartat i Östersund. Hur stort är behovet?
Väldigt stort. Många överviktiga kvinnor, ofta chefer vill komma ifatt med sina liv. De som vet precis vad de vill kan klara sig med en månad hos oss. Andra behöver tre månader för att bli självständiga i sättet att tänka. Vi ger dem verktyg, justerar och ger konstant feedback. Allt ska handla om den hållbara livsstilen och vi använder oss inte av dieter eller kost- och matersättningar. Vi är ett startskott till en hållbar livsstil och alla har nyckeln inom sig.

 

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!