SVT sänder Bordtennis-EM 2023

Svenska Bordtennisförbundet och Sveriges Television, SVT, har nu kommit överens om att sända Europamästerskapet i bordtennis för lag, som spelas i Malmö Arena 10-17 september 2023, i SVT:s kanaler. Avtalet omfattar minst tolv timmar live i SVT1 eller SVT2.

SVT har under de senaste åren satsat på bordtennis och har bland annat sänt VM i Halmstad 2018 där Sveriges herrlag tog brons, VM i Budapest 2019 där Mattias Falck tog silver, VM i Houston där Mattias Falck och Kristian Karlsson tog guld i dubbel och Truls Möregårdh silver i singel samt EM i München så sent som i höstas där Falck/Karlsson tog hem ännu en dubbeltitel.

– Det är oerhört glädjande och fantastiskt kul att kunna bjuda de som mot förmodan inte är på plats i Malmö Arena på bordtennis i absoluta toppklass hemma i TV-sofforna. SVT är helt klart i framkant när det gäller sport så vi ser verkligen fram emot detta samarbete, säger Dennis Lindahl, Svenska Bordtennisförbundets ordförande.

– Bordtennis är en sport som vi vet att vår publik gillar, det finns en stolt historia och flera svenska spelare på högsta europeiska nivå i nutid. Vi vill alltid vara med när svenska idrottare kämpar om medaljer i stora internationella mästerskap, och när nu EM går på hemmaplan känns det såklart extra intressant, säger SVT:s tillförordnade sportchef Max Bursell.

Sveriges herrar kommer inleda EM-äventyret på premiärdagen söndag 10 september medan damernas första match spelas antingen söndag 10 september eller måndag 11 september beroende på om de blir seedade eller inte.

– Givetvis siktar vi på guld på hemmaplan förhoppningvis med ett gott publikstöd, något annat finns inte, säger herrarnas förbundskapten Jörgen Persson.

Ett av världens största produktionsbolag, NEP, kommer att sköta tv-produktionen som sänds ut i både Sverige och internationellt.

Relaterade länkar


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!