Sverige – Schweiz på storbild: Här kan du se matchen i Stockholm, Göteborg och Malmö

Gruppspelet i fotbolls-VM är över och på lördag drar slutspelet igång. Sverige är i åttondelsfinal för första gången på tolv år, och vad kan vara bättre än att se matchen ute i sommarsolen tillsammans med andra supportrar? 

Åttondelsfinalen mot Schweiz drar igång på tisdag den 3 juni klockan 16:00. Sverige går in som knappa underdogs i matchen. Spelsajten Rizk, som hamnat i topp på Casinofebers lista över årets alla nykomlingar, ger 3.05 i odds på vinst till Sverige, och 2.60 i odds på en schweizisk vinst. 

Men trots att oddsen verkar vara till schweizisk fördel så är självförtroendet på topp bland Janne Anderssons mannar

– Har vi en bra dag kan vi slå alla lag, sa kapten Anders Granqvist efter 3–0-segern mot Mexiko.

För dig som inte haft möjlighet att ta dig till Ryssland och följa VM live så ger vi en lista över ställen som visar Sverige – Schweiz-matchen på storbildskärm i Stockholm, Göteborg och Malmö!

Stockholm

För dig som bor i Stockholmsområdet finns flera alternativ att välja mellan om du vill se åttondelsfinalen på storbildsskärm. Bäst stämning kommer det troligtvis att vara på Friends Arena. Här har man satt upp Europas största storbildsskärm på 800 kvm. Inträdet till arenan ligger på 130–190 kr. Mer information och biljetter finns på Tele2 Arenas hemsida.

Om du inte är sugen på att betala för att se matchen så finns det ett flertal barer och restauranger som satt upp sina egna storbildsskärmar. Två av de populäraste är Gården på Norra Bantorget och Häktet på Hornsgatan. Ifall vädret inte tillåter så har Grand Hotell på Södra Blasieholmshamnen 8 en storbildsskärm inomhus.

Göteborg

Om du vill följa matchen i Göteborg med tusentals andra svenska supportrar så är det Ullevi som gäller! En gigantisk storbildsskärm har slagits upp på den ena långsidan och inträdet till arenan är gratis. Givetvis finns mat och dryck att köpa inne på området.

Som Göteborgsposten nyligen skrev om tog sig närmare 15 000 åskådare till Ullevi för att se matchen mot Tyskland.

Ett annat alternativ är Trädgårn’ på Nya Allén 11. Hit kom över 3 000 supportrar för att se Tyskland-matchen och det lär bli bra drag även på tisdag – så se till att komma i tid!

Även Glenns Sportbar på Brahegatan 5 och Storköket vid Stora Teatern kommer att visa åttondelsfinalen på storbild.

Malmö

Precis som under EM 2016 har Folkets Park i Malmö satt upp en storbildsskärm och visar alla Sveriges matcher i turneringen. Framför skärmen finns en stor gräsmatta och många väljer att ta med brassestolar och filtar att sitta på.

Inträdet till parken är gratis. Det har varit bra tryck i parken under gruppspelsmatcherna så kom i tid för att säkra en bra plats!


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!