FOTO: C More / Viasat

Svepet v.44: Det bästa från golfveckan som gått

Det är ett myller av golfnyheter som swishar förbi i flödena under en vecka. Därför tar vi fram förstoringsglaset och summerar det mest minnesvärda från de senaste sju dagarna. Här är veckans bästa golfnyheter.

 Justin Rose tog ett stort kliv mot den prestigefulla titeln ”Race to Dubai” som Europatourens bästa spelare. För andra veckan i rad stod engelsmannen som segrare då han följde upp förra veckans seger i Shanghai med att spela hem veckans Turkish Airlines Open.

Se Rose avsluta på bästa sätt:

***

I och med segern i Turkiet är Justin Rose hack i häl på landsmannen Tommy Fleetwood som leder ”Race to Dubai” med blott två tävlingar kvar. Alexander Norén är bäste svensk på åttonde plats medan Henrik Stenson är elva.

***

Parallellt spelades den stora finalen av Challengertouren då sex svenskar hade chansen att säkra en plats på Europatouren nästa säsong. Två av dem lyckades, Marcus Kinhult och Jens Danhult som blev tvåa respektive femma i säsongsavslutningen.

***

Samtidigt nådde PGA-touren öknen i Las Vegas och den klassiska banan TPC Summerlin. Tävlingen som sponsrades av inget mindre än den amerikanska barnsjukhuskedjan Shriners Hospitals blev en oerhört jämn historia. Till sist lyckades amerikanen Patrick Cantley dra det längsta strået efter att ha vunnit särspel mot tysken Alex Cajka och koreanen Whee Kim.

***

Golfen i Vegas kom dock i skuggan av det hemska terrordåd som skedde för några veckor sedan. Hemmaspelaren Charley Hoffman valde att hylla offren genom att donera hela sin prissumma till dem. Och det blev en ordentlig summa då Hoffman slutade på 18:e plats.

***

Medan de svenska framgångarna helt uteblivit på herrsidan har det gått desto bättre för damerna. På LPGA-touren hade Anna Nordqvist en fin vecka i Japan och tog sig upp på pallen med en tredjeplats. Svenskettan fick också till en riktig fullträff då hon slog till med en Hole in one under tredje dagens spel. Vann gjorde kinesiskan Shanshan Feng.

Se Nordqvists hole in one:

***

Den allra mest häpnadsväckande svenska prestationen stod två tonåringar för. Med hjälp av självaste Annika Sörenstam fick blott 16-åriga kompisduon Amanda Linnér och Julia Engström varsitt Wildcard till Europatourtävlingen i Abu Dhabi. De båda gjorde långtifrån bort sig men missade cutten med två respektive tre slag.

***

Desto bättre gick det för Camilla Lennarth. Liksom för Nordqvist slutade helgen i en pallplats då Lennarth som blev trea i Fatima Bint Murak Ladies Open. Endast slagen av engelskan Georgina Hall och indiskan Aditi Ashok som vann hela tävlingen.

***

Annars stjäl den störste genom alla tider Tiger Woods just nu de största rubrikerna. I veckan blev det klart att 41-åringen gör comeback på banan i sin egen välgörenhetstävling Hero World Classic. Tävlingen spelas på Bahamas med start den 30:e november.

***

I sin egen tävling ställs Tiger mot två svenskar, fjolårstvåan Henrik Stenson och Alexander Norén. Däremot missar världstrean Jason Day tävlingen av familjeskäl. Australiensaren som samtidigt annonserade att han ska bli pappa för tredje gången.

***

Veckans mest stjärnspäckade boll gick ut och spelade nio hål på Kasumigaseki Country Club i Japan. När Donald Trump bestämde sig för att damma av klubborna tillsammans med landets premiärminister Shinzo Abe och stjärnspelaren Hideki Matsuyama. Tänk att få vara fjärdelänk i den fyrbollen.

Se Trumps golfsving:

(FOTO: C More / Viasat)


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!