inferno-home

Svenskpatenterade superlarmet som gör inbrottet omöjligt för tjuven

InfernoHome är namnet på det svenskpatenterade larm som väljs av allt fler företag, kommuner och privata hem. Olika ljudfrekvenser rör sig enligt ett patenterat mönster och skapar en miljö som gör att tjuvarna omedelbart måste ut.
– Vi är de enda på marknaden med så pass liten åverkan och ingenting stulet, säger Raymond Berggren.
InfernoHome har bokstavligen skapat huvudbry inom larmbranschen. Vad är det ni gör annorlunda?

– Vårt krav på larmet är att tjuven överhuvudtaget inte ska in och stjäla något – att han bara ska ut. Vi gör detta genom ett larm med fyra mycket närliggande toner, där tonbredden varieras och ger ett ljudspektrum som är mycket irriterande för det mänskliga örat. Hjärnan kan inte uppfatta om det är en falsk eller ren ton och när hjärnan inte kan uppfatta de här signalerna, så tar det bara sekunder innan du börjar må illa. Följden är att du måste ut.

Fabod2
Raymond Berggren

Larmindustrin är en miljardindustri, samtidigt blir många kunder besvikna över att få se sina villor eller företagslokaler länsade trots dyra avgifter för larm. Varför lyckas inte larmindustrin bättre?

– Tjuven är idag så pass skicklig och tekniskt kunnig att de 5-10 minuter som det tar innan någon hinner ut från larmsidan räcker för att inbrottet ska fullbordas. Väktare kommer ofta för sent och polisen kommer först när någon bil är ledig. Därför är det en avgörande skillnad att använda sig av Infernos ljudbarriär som motar bort tjuven omedelbart. Tjuvar som vid upprepade försök har försökt ta sig in i sommarstugor som ligger mitt ute i ingenstans har fått ge upp, så effektivt är larmet.

Er teknik är omskriven och har bland annat bekräftats genom ett examensarbete på KTH. Era kunder består av bland annat villaägare, byggföretag, kommuner och kärnkraftverk. Vad har marknaden fortfarande att lära?

– Bland privatpersoner är vetskapen fortfarande dålig om att ljud skrämmer bort, medan kvalificerade användare har en annan syn. Vi säljer till högkvalitativa förråd och kärnkraftverk där de verkligen har satt sig in i att tekniken fungerar, men marknaden för privata hem har inte kommit lika långt.

I vilka utrymmen fungerar larmet?

– Det är en modular produkt som går att konfigurera och den fungerar lika bra i små utrymmen som på stora lager. Ibland skickas planritningar till mig vilket underlättar, sedan gör vi en konfiguration.

– Kundgruppen breddas därför hela tiden. Byggföretag använder larmet till containrar eller i skåpbilar med dyra verktyg och privatpersoner till våningar i Spanien eller stugor uppe i Norrland. En kommun som håller på med vattenrening säger att de aldrig upplevt något så effektivt.

Du har blivit intervjuad ett flertal gånger och fler upptäcker nu InfernoHomes larm. Vad säger du när någon frågar om varför ert larm är bättre än andras?
– Att tjuven inte ska in och stjäla något, att han ska ut. Larmet fungerar otroligt bra och är mycket obehagligt för tjuven men ger inga bestående men.

InfernoHome finns i Täby.

Läs mer och beställ här

logga


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!