Svenska Rånare – nu finns den äntligen som pocket: ”En pocketbok är mer lättillgänglig”

Sommar och pocket är den perfekta kombinationen. Just därför passar det perfekt att Anders Adalis Svenska Rånare nu släpps i pocketform. Det är en bok som ska ge en inblick i hur en rånare tänker och hur ett rån går till. Författaren och profilen Anders Adali berättar med hjälp av vänner om hur det kan se ut vid ett rån, men också om hur verkligheten ser ut.

– Det är ingen dans på rosor. Man får slita och man kommer att misslyckas, flera gånger.

 

Hur öppen är du med dina egna erfarenheter?

– Väldigt öppen, jag håller igen om tid och plats, det är för mig superviktigt. Jag är bara dömd för ett rån. Det kan vara så att vissa av berättelserna i boken är mina, det får man aldrig veta.

Varför skrev du den här boken?

– Folk är väldigt intresserade av rånarhistorier. Jag har till exempel med en berättelse om en person som jobbade i säkerhetsbranschen. Man kan säga att han blev draftad, han blev informatör och tjänade bra pengar på det. Det finns också en intervju med de som sprängde 69 bankomater på ett år. Det finns helt enkelt mycket spännande att läsa. Jag vill visa att det inte är en dans på rosor, att man kommer att misslyckas.

 

 

Pocket ute i bokhandeln, hur kul?

– Jag är supertaggad. Pocket är ett bra format och jag älskar att ännu en av mina böcker släpps som det. En pocketbok är mer lättillgänglig och den kan man inhandla mer impulsivt, typ på Arlanda innan man hoppar på flyget. Det är en nytändning för mig att nå ut till ännu fler människor.

Vad händers annars just nu?

– Jag sitter med en ny bok som är början på en triologi. Sen har jag en bok som är mer eller mindre klar. Det är ett manus som jag skrev innan Sista Rånet. Den kom till när jag satt i fängelse i Finland.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!