Sushi i en rulle – absolut säger man på ”Sushirullen” – som nu tar över Sverige

 

Snabbmat känns ofta trist och oinspirerande. Det tyckte även Johan och Margarita Falk som valde att ta saken i egna händer. Lösningen blev Sushirullen som nu finns på en mängd olika platser runt om i Sverige och Finland.

– En rulle är lätt att ta i handen. Vi brukar säga att det är som en korv med bröd, säger Margarita Falk, ägare och grundare av ”Sushirullen”.

 

Konceptet med att ta en rulle i handen kommer från Australien. Där har det snabbt vuxit och blivit en av landets mest populära snabbmats former. 2012 var både Margarita och Johan Falk sugna på att testa något nytt i livet. Eftersom Johan hade rest mycket i Australien och ätit en hel del sushirullar, föll det sig naturligt att de skulle öppna sin egen ”rulle” i Sverige.

 

Hur var det att öppna eget?

– Jag har alltid velat ha en egen restaurang. Men det var nervöst såklart. För oss var det dessutom viktigt att hålla ner kostnaderna men samtidigt hålla hög kvalitet. Vi ville se vilket minimumpris vi kunde ta, snarare än vilket maxpris vi kunde ta. Kalorisnål snabbmat ska vara för alla, säger Margarita Falk.

Hög kvalitet sa du, vad innebär det?

– Vår lax till exempel, den är odlad i Norge ASC certifierad och håller absolut högsta klass. Sen har laxen blivit dyrare sen vi drog igång vilket tyvärr har gjort att vi har fått höja priset på våra rullar. Nu får man fyra rullar för 120 kronor. Det motsvarar ungefär 20 bitar sushi, vilket är mycket. Vi brukar säga att våra rullar är som en korv med bröd, lika lätta att ta med och äta på vägen men avsevärt fräschare.

Ni har ett tydligt miljötänk, berätta!

–  En målsättning har varit att lämna ett så litet miljöavtryck som möjligt. Därför arbetar vi på Sushirullen med ett minimum av förpackningar och använder få leverantörer för att hålla transportkostnaderna nere. Vi har även valt bort en del ingredienser som kan tyckas självklara. Räkor till exempel är väldigt kostsamt ur miljösynpunkt så det har vi inte på menyn.
Stor fokus läggs på vegetariska och veganska alternativ vilket de flesta vet genererar en grön och hållbar utveckling!

Hur gör ni för att hålla ner kostnaderna?

– Våra enheter är små. Den minsta är på fem kvadratmeter. Det är just personal och lokal som kostar när man driver restaurang. Vi har robotar från Japan som gör att tillverkningen blir halvautomatisk. Förutom att vi får ner personalkostnaden, vet vi även att rullarna innehåller exakt samma mängd, varje gång.

Ni kör även catering, det måste vara väldigt populärt?

– Ja, det är det. Många berättar att de är trötta på wraps som man ofta får när man är på konferens till exempel. De tycker att sushirullen är en jättebra alternative. Förutom maten står vi även för allt runt om kring. Att det inte behövs tallrikar är också väldigt smidigt.

Många har svårt för rå fisk och håller sig borta från sushi, vad säger ni till dem?

– Det där är en missuppfattning. Sushins innebörd handlar om ris och med det kan man skapa väldigt mycket spännande variationer. Vi har många olika rullar och det finns något för alla, även vegetariska och veganska alternativ. Vår storsäljare är ”Spicy lax” men många kunder vågar även prova det som inte innehåller lax. De som inte gillar fisk kan exempelvis ta den som innehåller teriyakikyckling..

Blir du sugen på en rulle – kolla in menyn här!

Ni jobbar med crowdfounding, hur fungerar det?

– Vi samarbetar med FundedByMe. Vårt bolag står inför en enorm tillväxt inom flera olika segment och vi bjuder därför in allmänheten att bli delägare och driva expansionen tillsammans med oss. Det handlar om nyanställningar, centralkök, investeringskapital i nya enheter etc. Vi behöver utöka vårt team med kompetenta personer och se till att både antal enheter och varumärket fortsätter att öka. För den som vill vara med är det här ett perfekt tillfälle att bli en av oss. Just nu är minsta post 20 aktier à 60 kronor. Alla som köper aktier i bolaget kommer även att få ett personligt VIP-kort med 20 procent rabatt på alla Sushirullens standardbutiker under hela 2018.

Sushirullen – här hittar du restaurangerna.

Var öppnar ni nästa enhet nu då?

– Det blir Odenplan och den öppnar den 17 maj. Kommer man mellan 12-13 bjuder vi dessutom på en gratis lunch!

17 maj – Norges nationaldag och sushirullen – härligt!

– Ja, men det tänkte vi faktiskt inte på men det är fler som har kommenterat det. Lite roligt är det ju.

Besök gärna Sushirullen på Facebook.

 

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!