Storslagen natur och lokalproducerad mat – välkommen till Lyckorna Brygga

Västkustpärlan ”Lyckorna Brygga” är restaurangen som gjort sig känd för hög kvalitet och god mat. Framgångsreceptet innehåller även, enligt ägaren Björn Andersson, flera portioner god stämning och en stor gnutta mys.

– Vi har skapat en härligt gemytlig ”hemma-hos-känsla” för våra gäster. Lyckorna Brygga är som ett vardagsrum, med hög igenkänningsfaktor, där alla ska må bra.

I början av året fattade Björn Andersson ett stort beslut. Lyckorna Brygga hade tidigare varit en musikrestaurang, som satsade på spelningar med välkända svenska artister, och som var förknippat med hög puls. Nu har Björn, sedan februari 2017, tagit över ägarskapet för restaurangen och fokus ligger istället på kvalitetsmat och familjär stämning.

– Jag köpte Lyckorna Brygga i början av 2017 och öppnade upp i ny tappning på Valborg. Nu ligger fokus på att det ska vara rent och fräscht, superb mat samt att skapa en varm wow-känsla hos gästerna när de kommer innanför dörren.

– Lyckorna Brygga är fortfarande en oslipad diamant, men de som gillar god mat och personligt bemötande har kommit helt rätt. Fylla, stök, nattklubb och shotar i baren är inget som vi vill förknippas med längre.

Björn har arbetat i restaurangbranschen sedan han var 16 år, och drev tidigare bland annat Brygghuset och NH5 i Lysekil, som då var en av västkustens största restauranger. Konceptet han skapat för Lyckorna Brygga är varmt och familjärt, och långt ifrån den fyrkantiga miljö som återfinns på vissa av kustkrogarna:

– Jag vill skapa en hemma-hos-känsla med hög igenkänningsfaktor. Målet är att jag alltid ska finnas på plats och tanken är att gästerna ska känna igen både produkt och personal.

– Personalen ska förmedla den härliga och varma känslan vi har, när gästerna sitter på altanen och blickar ut över vattnet. Vi vill skapa en mysig atmosfär oavsett om det är sol eller storm utomhus.

– Jag vill att Lyckorna Brygga ska bli det naturliga valet för människor, ett vardagsrum där vi alla mår bra och där såväl stammisar som andra gäster känner igen sig. Vi är en bortglömd pärla som ligger idealiskt, med ett otroligt vackert läge och en prisvärd meny. Vi brinner för att skapa den upplevelse som gör att folk ska längta tillbaka hit.

Berätta om några av de arrangemang ni erbjuder.

– Vi har flera olika event, men för att nämna något så uppmärksammar vi Fars dag, nu i november, med en rustik meny innehållandes både rödspätta och schnitzel. Naturligtvis även med en efterföljande dessert.

– Vi har även afternoon tea som blivit väldigt populärt, och under hösten brukar vi ha ”music quiz” med jämna mellanrum. Den som vill veta mer om våra event får gärna läsa om dem på vår hemsida.

Ni har även gjort er kända för att anordna lyckade bröllopsfester. Berätta.

– Ja, jag gillar bröllopsarrangemangen väldigt mycket och det är kul att se hur nöjda sällskapen och brudparen blir. Det är alltid mycket att fixa innan och sen ska allt klaffa perfekt, vilket kan vara lite nervöst ibland. Gästerna ska alltid få 100 procent service. Alla förberedelser innan och all service under pågående fest är en stor utmaning, men är samtidigt en stor del av charmen med bröllop.

Är det någon bröllopsfest som etsat sig fast lite extra i ditt minne?

– Det har varit väldigt många bröllop, men det är klart att det finns några som man minns lite extra. Vi har bland annat haft hand om några kändisbröllop, men det häftigaste jag upplevt är nog ett persiskt bröllop. De ville ha femrätters meny, hade eget filmteam på plats och brudparet satt på stora podier – en halvmeter högre upp än övriga sällskapet. Blommor, kristallprismor och dans i en stor härlig blandning – och enbart glada miner hos alla. En riktigt lyckad tillställning som jag minns tillbaka på med värme.

Ni har även gjort en storsatsning på julbord?

– Ja, vi satsar mycket på maten och har valt att inte kombinera vårt julbord med någon julshow. Istället ligger vårt hundraprocentiga fokus på vår hemmagjorda fantastiska mat och att gästerna ska känna sig nöjda.

Vilka läckerheter återfinns på ert julbord?

– Eftersom vi håller till på västkusten så står givetvis fisken i centrum. Våra sillinläggningar och hemmagjorda fiskbullar är något vi är enormt stolta över, men vi får även mycket beröm för vår fantastiska kalvsylta, våra köttbullar och vår julskinka. Vi strävar efter att all mat ska vara lokalproducerad. Svenska råvaror ligger mig väldigt varmt om hjärtat.

Vad är det som gör Bohuslän värt att besöka, enligt dig?

– Bohuslän är väldigt vackert under årets alla månader, och inte minst under vintern. Jag vet att svenskar ofta har fyra veckors semester och att denna ska planeras noggrant. Men det är synd att fler inte väljer att uppleva den svenska skärgården som resmål, även under lågsäsong. Havet, fjällen med alla vandringsleder och kajakpaddling är något som fler borde ta del av. Till skillnad från många andra kustkrogar vill vi vara en restaurang som har öppet året runt, så att våra gäster får uppleva läget – med alla de fantastiska omgivningar som vi har.

Läs mer om Lyckorna Brygga och boka bord på deras hemsida.

Följ Lyckorna Bryggas Facebooksida och håll koll på kommande event.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!