rw-consulting

Stjärnsäljaren: ”Andlighet är en tillgång”

Malin Berglund på RW Consulting är tidigare stjärnsäljaren som idag delar sin arbetstid mellan småföretag och andlighet. Enligt Malin kan ökad kunskap om andlighet göra svenskar bättre på att förstå andra kulturer.

Från att ha varit en stjärnsäljare med stor budget har du gått tillbaka till att hjälpa tre mindre företag. Varför?

– Jag jobbade som säljare i sjutton år. Idag tjänar jag hellre mindre pengar för att få jobba med hållbarhet och småföretag som gör nytta för samhället. Det är viktigt att stötta småföretag som inte har den hjälpen de behöver, och med min erfarenhet kan jag stötta dem i deras sälj.

– Det handlar bland annat om att sälja in utbildningar och projekt som utbildar om hur vi ska motverka sexuella trakasserier i samhället.

Vilka har dina egna nycklar varit för en framgångsrik karriär?

– Jag har alltid tagit tid för människor och under mina sjutton år som säljare har jag alltid drivits av att skapa långsiktiga relationer. Jag har hellre sagt till en kund att något inte är rätt för den än att göra något som inte känns rätt. Därför har också min och arbetsgivarens linje inte alltid följt varandra eftersom de föredragit pengar på sista raden framför en god relation. Fördelen är att jag idag fortfarande kan kontakta alla mina kunder utan problem.

DSC_0704

Och om säljkarriären är ditt ena ben så är andligheten det andra…

– Ja, när jag var fyra år hade jag min första mediala upplevelse. Det kändes inte konstigt utan snarare som ”hemma”. Sedan dess har jag valt att utveckla den sidan och jag tar idag också emot kunder som jag ger medial vägledning, healing eller som jag spår i Tarot.

– Jag arbetar både via telefon och har en hel del privatsittningar.

Varför växer intresset för andlighet i Sverige?

– Framförallt medial vägledning har ökat mycket i popularitet under de senaste 7-8 åren, inte minst tack vare exponeringen i media. Folk är mer sökande och testar alternativa metoder. Människor förstår också bättre skillnaden mellan vanliga terapisamtal och medial vägledning. Genom den mediala vägledningen finns en utomstående människa som lyfter fram de innersta tankarna och känslorna, och som gör att människor faktiskt vågar titta på sig själva utifrån. Då är det lättare att ta till sig informationen.

– Vi människor vill ha bekräftelse av det vi redan vet, men vi vill också lära oss något nytt om oss själva.

Samtidigt finns det fortfarande en skepsis mot andlighet i Sverige, eller?

– I Sverige är det mer ”har du inte sett det så finns det inte”. Kommer du istället ifrån Iran, USA eller Kina är det vanligt att ta hjälp av en andlig vägledare.
– Att lära sig mer om och förstå andlighet är nyttigt på flera sätt. Det är en personlighetsutveckling och det kan också hjälpa människor att ha en förståelse för andra kulturer. Att utforska sin andlighet på djupet är inte för alla men min önskan är att svenskar skulle bli ännu mer öppna.
– Många som kommer till mig säger, ”om jag bara hade vetat det här för länge sedan.”

Du hjälper idag människor på olika sätt. Har du tips för de som inte är redo att gå fullt ut med sin andlighet?

– Jag jobbar mycket med attraktionslagen som verktyg; det vill säga det du tänker det blir du. Säg till exempel att du vill träffa en ny kärlek, häng då upp en ny handduk och ta ur halva badrumsskåpet; Tala om att halva sängen är ledig och häng in en skjorta i garderoben. De som jag talat med har träffat en kärlek inom två veckor.

rwconsult-logo

Läs mer på hemsidan och på Facebook


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!