Sport att se fram emot i juli/augusti

VM är över för denna gång. Men deppa inte! Det minns massvis med sport att se fram emot under de kommande veckorna. Vi listar det hetaste tävlingarna, ligorna och mästerskapen i juli/augusti som du inte vill missa!

Tennis – Swedish Open och US Open

Wimbledon har precis avslutats, men alla tennisfantaster har redan börjat blick fram emot kommande turneringar. Just nu pågår tennisveckan, med Swedish Open, i Båstad. Om du inte har möjlighet att se matcherna på plats så kan du följa turneringen med Viasat. Finalen spelas den 22 juli.

Därefter, i slutet av augusti, är det dags för årets sista Grand Slam-turnering: US Open. På herrsidan kommer det att bli stentufft. Spelbolaget LeoVegas, som fått högst betyg av casinobonusonline.se, håller Wimbledon-segraren Novak Djokovic som knapp favorit framför Roger Federer och Rafael Nadal. På Damsidan är Serena Williams storfavorit framför Simona Halep.

Fotboll – Allsvenskan och säsongspremiär för de europeiska ligorna

Trots att VM är över finns det massvis av fotboll att se fram emot i juli och augusti. Allsvenskan har redan dragit igång och i toppen ser det riktigt intressant ut med AIK, Hammarby, Norrköping och Djurgården som slåss om serieledningen.

I augusti drar dessutom de stora ligorna igång ut i Europa. Först ut är Premier League den 10 augusti, följt av Serie A och La Liga den 18 augusti och Bundesliga den 24 augusti.

Friidrott – Diamond League, EM och SM

För dig som är friidrottsintresserad finns det mycket att se fram emot de kommande månaderna. Den 20 juli arrangeras Diamond League i Monaco och redan dagen efter fortsätter tävlingen i London. I augusti hålls deltävlingarna i Birmingham (18 augusti), Zürich (30 augusti) och Bryssel (31 augusti). Deltävlingarna i juli sänds i SVT, medan augusti-tävlingarna visas i TV4.

Utöver Diamond League avgörs även friidrotts-EM i Berlin mellan den 7–12 augusti (visas i SVT), samt friidrotts-SM i Eskilstuna den 24–26 augusti.

Cykel – Tour de France

Mellan den 7–29 juli pågår Tour de France – en av världens mest prestigefyllda cykeltävlingar. Britten Chris Froome, som stått som segrare i tävlingen fyra gånger under de senaste fem åren, är stor favorit även i år.

Samtliga deltävlingar i Tour de France sänds i Eurosport. 

Motorsport – Formel 1

Om du gillar Formel 1 så är det bäst att du bänkar dig framför teven de två sista söndagarna i juli. Den 22 juli körs nämligen årets elfte Formel 1-lopp i Hockenheim, Tyskland, och en vecka senare det tolfte loppet i Budapest, Ungern.

Sebastian Vettel är just nu i total ledning, men britten Lewis Hamilton hålls fortfarande som favorit av många att vinna årets säsong.

Samtliga deltävlingar i Formel 1 visas i Viasat Motor och Viapaly.

Golf – British Open, PGA-touren och Nordea masters

Även golfentusiaster har mycket att se fram emot de kommande veckorna. Mellan den 19–22 juli avgörs British Open i St Andews i Storbritannien. Favoriter inför mästerskapet är Dustin Johnsson, Justin Rose och Rickie Flower. Tävlingarna sänds i Viasat Golf och Viaplay.

I augusti hålls två stora golftävlingar – PGA Championship i Missouri, USA mellan den 9–12 augusti (sänds i Viasat Golf och Viaplay), samt Nordea Masters den 16 – 19 augusti (sänds i SVT).


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!