70 procent av de som söker sig till Soulful Living är personer som själva har erfarenhet av stressrelaterad ohälsa. Först och främst för att få hjälp tillbaka från utmattning och få kunskap om hur de kan nå ett välmående som består.

– Det handlar om att börja leva inifrån och ut i stället för tvärtom. Vi är så vana vid att lära oss hur vi ska leva, antingen av samhället eller någon närstående. Med återhämtningsterapi vänder vi på det i stället. Vad mår jag och min kropp bra av? Vid utmattning har man ett konstant stresspåslag och då glömmer man bort att känna efter hur kroppen verkligen mår, förklarar Marie Ternrud, vd och utbildningsansvarig, och fortsätter:
– Genom bland annat meditation, mindfulness, stresshantering, personlig- och andlig
utveckling lär vi på Soulful Living dig att följa hjärtat istället för hjärnan.

”Orsaken bakom orsaken”

Återhämtningsterapin är utformad för att vara en långsiktigt hållbar livskunskap genom att Soulful Living skapar medvetenhet kring livsstilen och vilka stressorer man kan erfara.

– Vi går in på ”orsaken bakom orsaken”, som är ett viktigt begrepp inom återhämtningsterapin. Det är lätt att tro att det var jobbet eller situationen som gjorde mig utmattad men oftast beror det på något bakomliggande, exempelvis dålig självkänsla. Det är när vi tar hand om oss själva, älskar oss själva och ser vår egen betydelse som vi också kan sätta sunda gränser och prioritera vårt eget mående över andras förväntningar, säger Marie.

Soulful Living erbjuder därför flera utbildningar med fokus på långvarig återhämtning och med en holistisk approach. För att själv kunna hjälpa andra måste du först hjälpa dig själv i din egen utmattning, och förstå orsakerna bakom.

– Om du inte har varit utmattad är vår utbildning till SLH Återhämtningsterapeut ett fantastiskt sätt att förebygga utmattning, bygga självkänsla och utforska ditt inre – eller att förstå den klient som du möter. Oavsett din bakgrund så behöver alla blivande Återhämtningsterapeuter förstå resan bakom fasader, ego och osanningar som automatiskt skapas för överlevnad.

Idag har Soulful Living cirka 300 elever över hela landet som går någon av deras utbildningar, för att bli diplomerad SLH Återhämtningsterapeut, -coach, eller diplomerad lärare i SLH Återhämtningsyoga. Dessutom ger de kurser inom örtlära vid stressrelaterad ohälsa eller Mindfullness för utmattade. Samtliga hålls online.

– Vi jobbar mycket med en kärleksfull och omhändertagande känsla. Det handlar om att visa kärlek till oss själva, vilket kan kännas svårt och som en stor utmaning, men det är svårt att älska andra om vi inte kan ge kärlek till oss själva.

I Soulful Livings holistiska utbildningar står hela människan i fokus. Kropp, själ och sinne behöver vara sammanlänkade för ett mer närvarande levnadssätt och länken som finns mellan mindfulness, stresshantering, meditation, personlig och andlig utveckling är otroligt
viktig.

– Hela individen påverkas vid en utmattning, vilket också innebär att hela individen måste läkas efteråt. Därför erbjuder vi en bredd i våra utbildningar utifrån vår specialisering på stressrelaterad ohälsa och utmattning. Vi vill hjälpa klienten att lära känna sig själv och sin kropp, för att vägledas inifrån. För att må bättre – ta hand om dig själv, avslutar Marie.

Läs mer på soulfulliving.se

Soulful Living är godkänd medlemsskola i Svenska Friskvårdsförbundet. Det betyder att Soulful Livings utbildning till Diplomerad SLH Återhämtningsterapeut är en godkänd yrkesutbildning.

Läs mer om Återhämtningsprogrammet.