Sommaren är på gång – och Stockholms alla marknader likaså, kolla in de här som drar igång i helgen

Man vet att sommaren är på gång när Stockholms alla marknader drar igång. I helgen är det tre stycken som iallafall vi INTE tänker missa.

 

Sugen på nya böcker, eller kanske en ny klänning, eller varför inte ett nytt skrivbord? På en loppmarknad eller en marknad går det att hitta det mesta. Det gäller bara att ha lite tålamod. Du måste vrida och vända på allt och rota längst ner i alla lådor. I Stockholm är det i helgen tre loppmarknader/marknader som varje år lockar mängder av folk.

 

Hägerstens åsens loppmarknad – söndagen den 29/4

Loppisen hålls på Riksdalertorget ca 1 minuts promenad från Hägerstensåsens t-bana (uppgång Hägerstensåsen). Vill man ta bilen så funkar det såklart också men det brukar bli ont om parkeringar och lapplisa är snabb, så tuben är ett smidigt val om man kan. Det går även en buss, 147 mot Hökmossen, från Liljeholmen som tar ca 8 minuter och den stannar precis vid torget (hållplats Sedelvägen).

Korv och kaffe finnas för de fikasugna och det finns gott om härliga restauranger runt torget om man vill äta. Ica som ligger precis vid torget har bankomat men kontanter är ändå alltid bra att ta med sig. Swish funkar också bra men det är ingen garanti att alla som säljer har det.

 

Vårmarknad i Färgfabriken – lördagen 28/4

Äntligen dags för vårmarknad på Färgfabriken med 60+ unika utställare. Här hittar du alla hållbara och ansvarsfullt producerade saker till din kropp, din själ, ditt hem, dina barn och säkerligen till massor av annat löst folk med. På samma ställe du kan vila fötterna, dricka nåt gott, äta ett välsmakande långkok från köket eller helt enkelt bara ta en fika. Och du har dessutom hela helgen på dig så ingen stress!

 

Hornstulls marknad – varje helg under våren och sommaren

Hornstulls marknad anordnas traditionsenligt varje helg, lördagar och söndagar hela sommaren fram till slutet av september (ej midsommarhelgen). Nya försäljare varje dag och nya samarbeten varje månad. Kom och häng, ät Stockholms bästa streetfood och gör sommarens alla kläd- och prylfynd!


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!