nordisk 6

Skyhög efterfrågan på distanskurser i näringsterapi

Det folkliga intresset för kost och hälsa ger nu utslag för antalet elever som söker näringsterapeututbildningar. Bo Engborg, rektor vid Nordiskt Näringscenter, menar att allt fler vill utveckla sina kunskaper för att kunna hjälpa andra.

Vad är en kost- och näringsterapeut?

– Det är någon som studerat näringsfysiologi, klinisk nutrition och hälsosam matlagning i både praktik och teori. Målet är att med individuella rekommendationer förbättra hälsan och höja livskvaliteten för människor.

Vad är viktigt för att lyckas med studierna vid Nordiskt Näringscenter?

– Många av eleverna har redan ett intresse av kost och hälsa när de kommer hit. Det är viktigt att man är nyfiken och en fördel om man är intresserad av att hjälpa andra människor.

Vad leder en utbildningen i kost- och näringsterapi till?

– Man kan använda utbildningen som ett eget yrke eller använda den i kombination med andra behandlingsformer. Många öppnar eget; Det finns stora utmaningar i samhället med att ta hand om människor som har problem med sin hälsa.

nordisk 6

Ni har det mest omfattande utbudet av kurser inom området i Norden, vilka kommer till er?

– Vi har mycket riktigt elever från hela Norden, långt ifrån alla befinner sig i Stockholm. Vi har sett till att många av kurserna går att läsa på distans vilket blivit mycket populärt.

Hur kommer kursutbudet att utvecklas framöver?

– Skolan har funnits i tjugo år och vi har ett brett kursutbud. Vi startar både nya kurser och återinför tidigare populära kurser. En kurs som kommer tillbaka nästa år är Biofeedback där eleverna lär sig att förstå stress och utforma strategier som förebygger och åtgärdar sjukdomar som beror på stress.

Nordiskt näringscenter har det bredaste utbildningsutbudet inom kost och näring i Norden och erbjuder alltifrån kortare kvällskurser till tvååriga kurser dagtid. För kursanmälan kan du ringa eller använda länken längst ner på varje kursbeskrivning här.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!