Skogås racketcenter firar två år – här är Stockholms modernaste hall för inomhusidrott!

Det började som en vision om ett racketcenter med ett brett utbud och de bästa materialvalen. Två år efter invigningen är Skogås racketcenters anläggningschef Benny Eklund stolt över gensvaret.

– Med den nya hallen och fler sporter attraherar vi fler typer av människor, säger Benny Eklund.

Ni kan idag både visa upp elitverksamhet och en imponerande bredd. Hur ska ni bygga verksamheten vidare?

– Tanken är att ha en bred aktivitetspalett, vilket vi har lyckats med. Vi har verksamhet för 6-åringar upp till pensionärer och inom en rad olika sporter. Även om badminton, med 17 banor, är vår huvudsysselsättning så känner många till oss för innebandy, fotboll, dans, bordtennis och padel. Innefotboll och innebandy är extra stort under vintern och detta har hela tiden varit vår ambition – att vara mer än badminton.

Ni fyllde två år i november. Berätta mer om den vision ni hade inför bygget av hallen.

– Tidigare hade vi en hall som bestod av tio badmintonbanor och den huvudsakliga visionen för den nya hallen var att attrahera fler typer av människor med fler sporter. Vi tog också hänsyn till att detta är ett relativt expanderande område och ville bygga för framtiden med moderna ytor för flera olika racketsporter.

– Den höga kvaliteten är genomgående; vi har det bästa underlaget på marknaden på våra badmintonbanor, tysk kvalitet på squashbanan och även en padelbana med högsta kvalitet. Utöver det så är allt runtomkring fräscht med moderna gym, omklädningsrum, bastu, låsbara skåp, behandlingsrum och en stor parkering. Sedan har vi vår utemiljö med tennisbana utanför som man kan hyra.

Ni har hela familjer som kommer till er, hur lyckas ni attrahera dem?

– För det första så gör vi det genom att kunna erbjuda en fin anläggning, trevlig personal och bra priser. Vi jobbar nu ytterligare med att marknadsanpassa priser eftersom vissa tider är mer populära och andra är mindre populära. Racketsport i sig passar passar också bra för hela familjen. Badminton och pingis har blivit mer populärt i och med att folk vet att det finns tillgängligt medan squashen och tennis generellt sett fått ta lite stryk till fördel för padel som blivit uppskattat av många.

Varför har ni satsat på padel?

– Både badminton och padel passar de flesta, medan tennis är lite svårare. Många har gått över till padel och det är lättare för fyra stycken noviser att, efter en halvtimmes spel, få igång ett bra spel. Med hjälp av buren är det roligt och relativt enkelt.

Du säger att ni har byggt för framtiden. Hur ska ni fortsätta att locka spelare när det finns så mycket som konkurrerar?

– Som sagt så jobbar vi med att marknadsanpassa oss med priser och framförallt så vill vi nå ut utanför vår comfort zone som är Skogås och Huddinge. Vi vill gärna nå ut till Sköndal, Farsta och Haninge kommun så att de känner att vi, med allt vi erbjuder, är ett bra alternativ.

– Sedan vet vi att det är ett genrationsskifte som pågår. Ungdomar idag vill komma på vad de vill göra klockan 17 på eftermiddagen och vi försöker att anpassa oss till det. Det är enkelt att gå in och boka lediga hallar på Matchi.se.

– Vi är också tillgängliga för företag och har bland annat nyligen haft  XXL på konferens här.

Skogås badminton har en stor ungdomsverket med träning ner i 6-årsåldern, Elitserielag och träningar 7 dagar i veckan. Läs mer om Skogås racketcenter och prova på att spela 

 

Facebook


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!