ska-kaennas-som-att-aeta-middag-hemma-i-sitt-eget-koek

”Ska kännas som att äta middag hemma i sitt eget kök”

Juletider betyder läcker mat och mysig stämning. Ett ställe som verkligen vill skapa den där magiska julkänslan är Hufvudsta Gård Mat & Möten. Genom högkvalitativ mat och extra fokus på personlig service vill de att gästerna ska känna på samma sätt som om de vore hemma i sitt egna kök.
— Julen är en härlig tid på året då man ska bli omhändertagen, säger konferenschef Anna Olsson.

Det börjar nalkas jul. En tid på året som är till för att spenderas med nära och kära med god mat i en mysig miljö. Just den intima känslan vill Hufvudsta Gård Mat & Möten förmedla med sin julmiddag. Enligt konferenschef Anna Olsson är deras målsättning att gästernas ska känna sig som om de firade jul i sitt eget hem.
— Vi fokuserar kring det personliga mötet genom att anpassa oss efter vad vi anser att gästerna tycker är hemtrevligt. Att ett besök hos oss ska bli mer än bara en måltid, det ska vara en matupplevelse. Man ska känna att man kommer hem till oss där allt verkligen är personligt, säger hon.

hufvudsta5

Boka julbord på Hufvudsta Gård

Hufvudsta Gårds julbord består till största del av klassiska rätter. Vad som däremot sticker ut är sättet de väljer att servera maten.
— När gästerna kommer bjuds de på ett glas Cava och en löjromscanapée. Sedan får de ett litet exklusivt smörpapperspaket med matjessill, potatis, syrad lök, pepparrot med mera och efter det en planka med kalla delikatesser som inlagda sillar, lax och skagenröra. Därefter får de ta för sig från vårt varma bord med korvar, köttbullar, revbensspjäll, Jansson och andra klassiska läckerbitar som serveras direkt av kockarna. Avslutar gör vi med vårt stora ”gottebord” en personlig favorit för både mig och Anna, säger kökschef Patrik Rodehed.

hufvudsta6

Boka julbord på Hufvudsta Gård

I köket står Patrik tillsammans med sina kollegor Niklas och Gustav. Det råder inga tvivel om att det är en tävlingsinriktad trio när man tittar på deras gedigna meritlista.
— Jag har tagit mig till semifinal i tävlingen ”årets kock” två gånger om och Niklas är en del av Stockholm Culinary Team som jagar VM och OS-medaljer. Vi är alla kockar som gillar att tävla med bra meriter från det. Under årens lopp har jag jobbat mycket på hotell och konferensanläggningar, bland annat var jag kökschef på Görvälns Slott och Högberga Gård men valde att återvända hit för att det här stället är så himla bra, säger Patrik.

hufvudsta2

Boka julbord på Hufvudsta Gård

De tre kockarna kommer dessutom att gå runt i middagssalarna och mingla med gästerna. Allt för att skapa den där hemtrevliga julkänslan.
— Vår ambition är att bjuda på en matupplevelse utöver det vanliga genom en måltid tillagad med säsongens bästa råvaror med passande dryck. Samtidigt ska stämningen vara avslappnad och helt fantastisk. Man minglar runt, kramas lite och njuter av en helkväll tillsammans. Julen är en härlig tid på året då man verkligen ska bli omhändertagen och få stoppa i sig hur mycket gott som helst, avslutar Anna.

ska-kaennas-som-att-aeta-middag-hemma-i-sitt-eget-koek

Boka julbord på Hufvudsta Gård

Här finns Hufvudsta Gård Mat & Möten i sociala medier:
Facebook
Instagram


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!