sa-foersvann-stjaernans-foerkylningar

Så undviker stjärnan förkylningar

Alexandra Schauman är konståkningsstjärnan som reser mellan ishallar över hela världen. Nu hyllar hon mammans produkt som nyckeln till bättre hälsa.

Du har hunnit vara hemma i Sverige i sommar. Vad gör du nu?

– Jag har varit och hjälpt till med koreografi på ett läger i Stockholm. Det har varit väldigt kul att hinna vara hemma. Nu ska jag till Toronto där det är en show som kommer pågå i en månad. Sedan bär det vidare till South Carolina, Niagara Falls och sedan till Japan.

Finns det is överallt?

– Jag är själv fascinerad över var man kan lägga upp is. Det finns is i nästan hela världen och det går även att åka på syntetisk is. Jag är inne på mitt 18e år i karriären och idag är det lättare att säga var jag inte varit i världen.

Du har medverkat i TV-programmet Stjärnor på is som tränare och uppträder i enorma produktioner med band som Coldplay. Hur valde du bana inom konståkningen?

– Du måste antingen tävla eller vara showartist och jag har valt showerna. Jag föredrar den professionella karriären och att uppträda inför en publik som är väldigt uppskattande istället för att ha en publik som består av domare. Människorna är där för att njuta och det finns inte lika mycket strikta riktlinjer. Det är väldigt underhållande med galna konster till levande musik och jag njuter själv väldigt mycket av det.

4

Du har höjt upp Saltinhalatorn, som din mamma är återförsäljare till, som en nyckel till att slippa onödiga förkylningar.

– Ja, ända sedan jag var 6 år och tävlade har det var olämpligt att bli förkyld. Konståkning är väldigt intensivt och en vecka borta från isen påverkar mycket. ”The show must go on” och det har hänt att jag uppträtt med 40 graders feber – det är varken kul eller hälsosamt. Saltinhalatorn från min mammas butik har hjälpt mig att hålla förkylningarna borta. Det är mycket resor och kontakt med människor och jag har exempelvis provat att äta vitaminer, men det finns inget som hjälper som saltinhalatorn.

Hur fungerar den?

– Allt jag gör är att inhalera saltluft; framförallt hjälper den i förebyggande syfte, men även om jag har en känning i halsen, blir jag inte sjuk. Man har glömt bort det man visste förr i tiden – hur antibakteriellt salt är. Många tror att de måste vara starkare produkter för att det ska hjälpa.

Hur länge har du använt den?

– Jag har använt den i nästan 10 år och har alltid med den eftersom den är så liten och får plats i handväskan.

– Under en show i Japan var det kris eftersom jag och min man var de enda av 35 i showen som inte drabbades av svininfluensa. Medan de andra hamnade i karantän höll vi oss friska. Båda hade använt saltinhalatorn och det blev verkligen testet. Jag flyger ogärna utan den.

1

Läs mer på Saltbutiken.se

Vad får du för frågor?

– Jag får förklara vad det är och därefter frågar de om det bara är salt. Men det är bara salt och inget annat som ger sidoeffekter. Det känns skönt att den är helt naturlig.

Hur ska fler upptäcka den?

– När de inser hur hälsofrämjande det är. Den renar även luftvägar och jag vet att många som har astma använder den.

Använder du andra produkter från din mammas butik?

Jag är lyckligt lottat med bra hud, men Hälsoduschen är jättebra. Jag använder även Magnesium Spray som är effektiv efter skador och träningsvärk. Det är en helt naturlig produkt som man sprutar på lokalt och som inte går att överdosera.

2

Läs mer på Saltbutiken.se


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!