ylvasplaze

Så skapar Ylva Murén underverk för kunderna

Det sitter inte bara i håret när Ylva Murén skapar sina stora och små underverk. Förutom att ha medverkat i TV-programmet ”Det Okända” har Ylva Murén uppmärksammats för sina insatser för äldre kunder som inte har möjligheten att själva ta sig till en frisörsalong.

Ylva Murén har jobbat som frisör i Spånga sedan 1987 och tar emot kunder i den populära salongen Ylva’s Plaze. Arbetet i salongen som även inkluderar skönhetsbehandlingar kombineras med hembesök till ett flertal äldre kunder.

– En del kunder har jag haft sedan jag startade för 30 år sedan och flera av dem har jag klippt sedan jag var liten. De flesta kommer hit, men vissa har inte möjlighet att ta sig ut och då får jag åka ut till dem istället.

Vare sig kunderna kommer till Ylva’s Plaze eller får ett hembesök av Ylva kan de vara säkra på att inte bara bli vackrare utan även att få en rutinerad samtalspartner.

– Man blir väldigt social av jobbet. För många blir själva mötet lika viktigt som klippningen. Vissa kommer inte ut på dagarna och då handlar det lika mycket om att prata med någon som att bli fin i håret. Det är bäst att förhålla sig till kundernas verklighet, det kan hända att de lever i dåtid om de är dementa, då möter jag upp dem där de befinner sig.

Det är tydligt att Ylvas besök är stunder som både uppskattas av kunderna och av hemtjänsten som ser vad mötena gör för skillnad.

– De äldre kunderna säger att känns så mycket bättre efter att jag varit där. Även hemtjänstens personal berättar att stunderna som vi har tillsammans gör underverk.

Utöver att vara en erkänt duktig frisör, samtalspartner och skönhetsterapeut har Ylva ett stort intresse för healing. Hon har utbildat sig till Medium och Healer hos Terry Evans och på förfrågan utför Ylva healing till kunder.

– Jag har flera kunder som vill ha healing, men man får aldrig ge healing till en kund som inte har beställt det.

Merparten av Ylva Muréns klippkunder kommer från Bromma med omnejd, Vällingby, Hässelby och Vallentuna. Boka en tid hos Ylva’s Plaze här

ylvaz plaze


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!