sa-skapar-du-perfekt-harmoni-i-fjaellen

Så skapar du perfekt harmoni – i fjällen

Har vardagsstressen bestulit dig på all din energi? Längtar du bort från storstadens buller och vill istället uppleva harmonin i de norrländska skogarna? Nu får du chansen att kombinera yoga och healing – med vandring – i oslagbart vacker fjällmiljö.

De tre vännerna har länge gått runt och burit på en gemensam dröm. En dröm där de kombinerar sina egna starka sidor med att hjälpa andra människor att hitta en livsbalans och ett inre välbefinnande. De tre vännerna heter André, Linda och Anna-Stina. Det här är berättelsen om deras fjällretreat-dröm, och hur den snart kommer gå i uppfyllelse…

Men vi tar det från början…
André Lindgren växte upp i en hård miljö, med en tillvaro som präglades av såväl psykiskt som fysiskt våld. Något som så småningom ledde till att André, i sina sena tonår, fastnade i ett drogmissbruk. Han såg sig själv som en vilsen själ, vars självkänsla nådde nya bottennivåer varje dag.
Hopplöst läge? Inte för André. Istället för att falla djupare in i sitt destruktiva beteende valde han bokstavligt talat att vända blad. Han började läsa mycket om personlig utveckling, pluggade till behandlingsassistent och kort därefter tog även meditationen en betydande roll i hans liv.

– Det var en tung period i livet. Jag är väldigt glad och tacksam för att jag hittade en ljusare väg att gå på. Studierna och meditationen har hjälpt mig extremt mycket, säger André.

Qi-stugan

När André väl hade hittat in på rätt väg upptäckte han snabbt att det spirituella låg honom varmt om hjärtat. Eftersom han hade en djup förståelse för ungdomar och människor med brokiga bakgrunder, var jobbet som behandlingsassistent något som passade honom väl. Men han kände att det fortfarande fanns några pusselbitar som saknades.

– Jag ville veta mycket mer om hur människan fungerar. Samtidigt ville jag ha en djupare förståelse för varför jag kände som jag gjorde. Jag gick då en helgkurs i healing, vilket snabbt fångade mitt intresse. Tack vare ett tips började jag sedan på en shamanutbildning i Norberg. Den tog ett år att bli klar med och under den tiden fick jag lära mig väldigt mycket. Jag gick även en utbildning i Qi-gong, vilket jag tycker är ett mycket bra sätt att hitta sig själv i.

Berätta mer om vad Qi-gong har betytt för dig?

– Tack vare den kan jag nu lära andra människor om konsten att finna inre balans och harmoni. Det är viktigt att hitta sin egen balans mellan Yin och Yang, vilket dramatiskt kan höja livskvalitén. Motgångarna minskar och omöjliga drömmar blir möjliga när självkänslan når oanade höjder. Samhället har en bild av hur alla ska vara, men då glöms ofta det viktigaste bort: vem vill vi vara. Jag vill få människor att nå bättre självkänsla så att de slutar styras så mycket av andra människor, och på så sätt börjar förstå och acceptera sig själva.

– Jag har börjat nosa på vad som finns där ute och bara det gör att jag känner mig mer kärleksfull. Det viktiga är att lära känna vad som är viktigt just för mig. Detta är vad jag vill ge till, och lära, mina klienter. Jag är en kanal för energin som kommer ur dem och kan ge dem verktygen och insikterna för att de ska kunna hjälpa sig själva. Sedan måste de själva göra jobbet, vilket är viktigt att förstå.

Retreatfix2

Till vardags arbetar André med just healing, qi-gong och chakrabalansering. Han driver den populära och framgångsrika verksamheten ”Qi-stugan” och erbjuder prisvärda behandlingar och samtal, både på distans och via möten.
Hans senaste projekt är något han startat tillsammans med sin flickvän Linda Holmgren och parets gemensamma vän Anna-Stina Örn. Trion besitter spirituella förmågor av olika slag, och nu är tanken att alla stadsbor ska få komma upp till de norrländska skogarna och uppleva en magisk själavandring.

– Vi vill nå ut till så många som möjligt, speciellt till dem som bor i storstäder. Alla mår bra av att komma upp till fjällen i Jämtland och Härjedalen. Målet med resan är att gästerna ska hitta sitt inre jag, vilket fjällen är en perfekt plats för. Vi tre som ansvarar för fjällretreaten är utbildade inom mindfullness, healing, yoga och massage. Våra gemensamma kunskaper gör att alla gäster kan känna sig helt trygga med den inre resa de kommer att få uppleva.

Vad hoppas ni uppnå med er fjällretreat?

– I första mötet med människorna vill jag skapa ett heligt och förtroendeingivande ögonblick, där jag vill att personerna ska känna sig sedda och hörda. Att få träffa en annan människa precis där de är just nu, utan dömande och förutfattade meningar, är fantastiskt. Vi vill skapa en trygg stund för dem vi behandlar och tar hand om. Allt som sägs mellan oss och klienterna stannar oss emellan.

Den första resan går nu i augusti. Vad ingår i upplevelsen?

– Alla deltar efter sina egna förutsättningar. Det kommer att bli några kilometers vandring till själva tältplatsen, men terrängen är lätt och miljön underbart vacker. Vi stressar oss inte igenom vandringen utan passar på att njuta av de fantastiska vyerna i ett lugnt tempo. Fokus kommer sedan ligga på personlig utveckling, yoga och healing. Det som ingår i paketet är fjällvandring, yoga, meditation, healing, ekologisk mat, tältplats, bastubad och lägereld.

Affischlindgrenfix2

Upplevelsen sker under tre dagar och två nätter, 11-13 augusti, och kostar 2600 kronor per person om den bokas före 15 juni. Därefter kostar den 2900 kronor per person. Vill du vara säker på att få plats gäller det därför att vara ute i god tid.

För frågor och bokning, skriv till Fjallretreat@outlook.com.
Det går också bra att få mer information om Andrés behandlingar på QI-stugans hemsida och Facebooksida.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!