hus2kei

Så mycket har luftvärmepumparna förbättrats

November är en viktig månad för försäljningen av luftvärmepumpar och numera finns ytterligare en anledning till att folk ser om sina villor och sommarstugor. Erik Smith på 20grader.se menar att dagens pumpar äntligen har anpassats för det nordiska klimatet och är långt mer effektiva än förr om åren.

Erik Smith på 20grader.se har ofta förmånen att kunna överraska sina kunder positivt. Många jämför nämligen med de luftvärmepumpar som såldes förr om åren och som inte var tillverkade för den nordiska marknaden.

– Värmepumparna har blivit väldigt mycket bättre och framförallt tillverkas de numera för den nordiska marknaden. Från början var det bara asienmaskiner som importerades och kördes som värmepumpar. De var inte anpassade för våra temperaturer utan passade bättre i exemplevis Sydeuropa.

Dagens luftvärmepumpar utvinner mer energi vid lägre temperaturer, de tar bort smuts, föroreningar och lukter inomhus, och är dessutom det billigaste uppvärmningsalternativet för de flesta villa- och sommarstugeägare.

– De nya pumparna fungerar ner till minus 35 grader, är extremt tysta och ger en besparing på upp till 70 procent. Det tar mellan 1-3 år innan man som villaägare får tillbaka investeringen. Det kan jämföras med 5-8 år då pumparna fortfarande var ineffektiva för vårt klimat.

Numera förenklar också digitaliseringen av produkterna för många villa- och sommarstugeägare.

 

20grader.se samarbetar med de största tillverkarna av luftvärmepumpar och är unika genom att leverera totalinstallationer över hela Sverige som täcker allt som krävs inklusive eldragning.

– Vi erbjuder luftvärmepumpar som är anpassade till det nordiska klimatet med totalinstallation i hela landet. Vi har ett av de större utbuden av olika märken och modeller, och har heltäckande garantier från alla tillverkare.

Läs mer om luftvärmepumpar för det nordiska klimatet här

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!