sa-motiverar-din-coach-dig-till-framgang

Så motiverar din coach dig till framgång

När Lasse Nygren intresserade sig för coaching såg han till att söka upp och lära sig från en av världens högst ansedda coacher Bob Proctor. Idag trycker han själv på de knappar som får klienternas motivation och prestation att nå oanade höjder.

– Det kan vara action på en gång, säger Lasse Nygren, ICF-certifierad professionell coach på Longwind Coaching.
Du kontaktade en av förgrundsfigurerna inom self-help och coaching-världen Bob Proctor. Vad fick dig att ta steget?

– Mitt första steg var att jag bestämde mig för att göra något jag verkligen ville göra. Det var så jag kom i kontakt med coaching över huvud taget. I samband med det blev jag nyfiken och började undersöka vem som var bäst i världen inom området. När jag fick höra om Bob Proctor bestämde jag mig för att gå ett program med honom under tretton månader.

Vad fick du för insikter och vad blev nästa steg?

– Jag lärde mig att det är otroligt få människor som gör det de vill göra i livet. Det är många som söker en quick-fix, men det är väldigt få som vågar ta steget fullt ut; det fick mig att tycka att det var ännu mera spännande med personlig utveckling.

– Efter det har jag själv certifierat mig internationellt som professionell coach (ICF) och fortsatt att bygga på min verktygslåda med fler verktyg som hjälper mig till att bli en bättre coach.

man1
Lasse Nygren, ICF-certifierad professionell coach

Vilken målgrupp är ditt huvudfokus just nu?

– Nu är det mycket inom sälj. Jag fastnade för sälj eftersom jag arbetat mycket med det och för att jag vet vilka utmaningar en säljare har. Egentligen är vi alla säljare så det finns en stor grupp där ute, men framförallt är det personer och företag inom rena säljyrken som tar kontakt med mig och vill bli coachade i att nå sina mål.

– Jag jobbar även en hel del med personlig utveckling och med grupputveckling. Det kan handla om allt ifrån hur de kommunicerar ut ett budskap till att hantera interna konflikter och förstå varandra bättre.

– Jag vill hjälpa de som verkligen vill nå ut och som vill sätta och nå riktigt höga mål. Vilken bransch man är i eller vad man säljer spelar ingen roll.

Vad är coachens viktigaste uppgift?

– Det handlar om att coacha människan och inte om hur du lär dig att plötsligt sälja tex en massa saker. Coachens viktigaste uppgift är att ge hjälp och stöd till en person så att den kan maximera sin egen potential och samtidigt må ruggigt bra – coachens uppgift är också att få någon att hitta sin egen stil och det arbetssätt som passar just sig genom att identifiera klientens egna talanger och styrkor.

– Ju mer man kan utgå från detta desto bättre blir resultaten. Istället för att jobba på det man är dålig på så är det mycket effektivare att fokusera på det man är bra på och det som känns bra att göra. Gör man bara mer av det så får man en oerhörd kraft – det kan vara action på en gång!

– Som coach är man förstås också i samma lag som klienten samt dennes bästa supporter och bollplank.

Var börjar du med en klient?

– Det krävs för det första inga förkunskaper från klientens sida och inledningsvis sätter vi mål för coachingen, identifierar vilket stöd klienten vill ha och vad de vill åstadkomma. Vi går till botten med det som verkligen betyder något och ser på livet som helhet – hur mår klienten och hur ser livssituationen ut just nu halv fem en tisdag?

– Tittar man på hur det är just här och nu och hur man skulle vilja att det var, då börjar det hända någonting och då börjar de fundera på hur de ska ta sig dit. Och när man kör fast, för det gör man förr eller senare, har jag som coach min verktygslåda med många effektiva verktyg för att både utmana och se på saker i nya perspektiv.

– Livet de flesta vill uppnå börjar utanför ens egen komfortzon. Där kan precis allt hända. Det som sett ut att vara omöjligt till en början har man plötsligt åstadkommit.

Vad får du för respons av kunderna?

– Responsen är allt ifrån att rummet exploderar i energi till att de säger att detta borde alla få uppleva, att det är märkligt hur fort utvecklingen sker när man väl börjat. För många klarnar det väldigt mycket bara genom att besvara och gå till botten med ett antal frågor om en själv och att faktiskt sätta sig själv först och bli lyssnad på – kanske för första gången.

longwind

Vad händer under det kommande året?

– Jag vill stödja fler som verkligen vill att sätta och nå riktigt höga mål. Jag brinner för det här med personlig utveckling och älskar att få stödja människor att lyckas. Nästa år tar jag även nästa steg i den Internationell certifieringen. Jag kommer även att fortsätta med att länka ihop coacher med varandra.

 

Människor åker långväga för att träffa Lasse Nygren. Lasse coachar även per telefon och har coachat folk i andra länder som han aldrig träffat personligen. Läs mer på Longwind Coaching

Vill du också prova på coaching? Lasse bjuder på en timme helt kostnadsfri coaching för att se om det är någonting för dig också. Klicka här och boka en tid som passar dig.

 

 

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!