Så kommenterar Bromma elcykel – därför blev elcykeln årets julklapp 2017

HUI Research har utsett årets julklapp för 30:e gången. Valet glädjer Björn Berglund på Bromma elcykel som väntat i tio år.

– Det är miljömedvetenheten som är anledningen till att elcykeln är årets julklapp 2017, säger Björn Berglund.

 

Utveckla varför elcykeln blev årets julklapp 2017.

– Det är den växande miljömedvetenheten som spelar roll för köparna. Det bästa med elcykeln är att du använder den mer än du skulle ha använt en vanlig cykel –  då har du gott samvete för att du inte använder bilen. En elcykel går bra att köra med vinterdäck och det går att cykla i vått och torrt.

Du har länge haft ett intresse elcyklar, kom HUI Research besked som en överraskning ändå?

– Tvärt om, jag har väntat på det här beskedet i tio år. Jag började 2007 eftersom jag var nyfiken på den hjälp man kunde få av en elmotor när man cyklade. Själv har jag verkligen gått in för det här med el och har utöver elcykel även elbil och solceller på taket. Allt fler får insikter om miljön och det märks att kunderna uppskattar elcykeln när de väl inser dess egenskaper.

Beställ årets julklapp här

Vet gemene man hur en elcykel fungerar?

– Nej, många vet inte vad en elcykel är och varför den är ett perfekt hjälpmedel. Det är när du cyklar under 25 kilometer i timmen som du får hjälp av motorn annars får du ingen hjälp. Får man hjälp även över 25 kilometer i timmen räknas det som en moped.

– Med en elcykel får du känslan av att du kan cykla fortare. Men motion får man ändå, det lovar jag!

Du är nästan ensam om att meka med elcyklar och får in många specialuppdrag till Bromma Elcykel. Du har även följt flera märken, berätta.

– Jag började arbeta med EcoRide och stod i deras butiker och mekade på Östgötagatan och sedan Hornsgatan. Jag har kunnat följa utvecklingen på deras cyklar såväl som hela utvecklingen kring batterier samt utvecklingen från framhjulsdrivna till bakhjulsdrivna och nu mittmonterade motorer.

– Idag fokuserar jag på EcoRide, Batbike och begagnat – det finns många varianter i olika prisklasser och vikbara hojar som man kan förvara i husbilen. Sedan finns det trehjuliga cyklar och familjecyklar med låda fram för ungarna. Jag bygger och anpassar till kunden och kan montera på en motor på en vanligt cykel.

Vad behöver kunderna betala för årets julklapp?

– Det kostar 6000-9000 kronor för den billigaste till över 100.000 kronor för de dyraste. 12.000-20.000 kronor är normalt. Det går bra att komma hit och prova en elcykel.

Vad krävs för service?

– En kund som kommer tillbaka är en nöjd kund. Därför ingår det att jag monterar ihop cykeln och gör lite extra. Inför säsongens start monterar jag alltid på andra däck och gör en översyn av cykeln. Det uppskattas av kunderna.

BatBike

 

Fakta Årets Julklapp:

För att erhålla titeln Årets Julklapp ska ett eller flera av följande tre kriterier uppfyllas:

  • Produkten skall vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse under året
  • Produkten skall representera den tid vi lever i
  • Produkten skall svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal enheter

Motivering till Årets julklapp 2017 (HUI Research)

Årets julklapp 2017 – elcykeln – speglar de svenska konsumenternas ökande klimatmedvetenhet, vilja att ta hand om sin hälsa samt att vara fri, flexibel och stundtals bekväm.

Elcykeln har på kort tid gått från att vara en exklusiv vara till att nå en bred målgrupp. Människor ges möjlighet att enklare än tidigare susa förbi storstadens bilköer, bemästra småstadens backar, trotsa slätternas motvind eller ta ut hunden på långtur i skogen. Elcykeln är en detaljhandelsprodukt som har stor potential att på djupet förändra samhällets infrastruktur och människors beteenden.

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!