Så har Eva Gedung behållit livsbalansen genom meditation och Reiki-healing

Eva Gedung har inte oroat sig mycket under det speciella året 2020. Under året har hon fortsatt att använda sig av meditation och Reiki-healing.
– Jag försöker att umgås med positiva människor och stressar inte.

Berätta om dina meditationer.

– Jag gör olika sorters meditationer, främst händelsemeditationer och mantran. Under en händelsemeditation kan jag exempelvis meditera att jag går igenom en skog och till en skogstjärn där jag insuper vattnet. Att i stillhet uppleva vackra händelser under en meditation gör att jag blir ”boostad”. När jag använder ett mantra så tonar jag ord. ”Aooom  aoom”. Det går bra att tänkta det eller att säga det högt, men oftast säger jag det högt – att säga det högt är det som fungerar bäst. Det skapar ett ett lugn. Sedan är det viktigt att sitta eller ligga bekvämt, jag sitter för det mesta i en skön fåtölj.

Har uppståndelsen kring Corona skapat rädsla hos dig?

– Nej, jag har inte varit rädd. Jag trodde inte jag skulle bli smittad, och skulle jag bli det så skulle jag sända healing. Alla reagerar olika. Lillsyrran är orolig men storsyrran är inte så oroad.

Du har har varit utbränd under lång tid. Vad var det som hände?

– Jag blev felbehandlad 1998. Psykologen jag gick hos var mer inriktad på att kasta in mig i arbete och tyckte att det var bättre att jag satte mig upp på hästen igen. Nu är det så vanligt med utbrändhet så man gör inte så längre.

Vad är det som händer vid utbrändhet?

– Det är en del som heter hypocampus i hjärnan som minskar när man blir utbränd. Man får bland annat sämre närminne. Det har suttit i sen 1998. Jag förstår inte heller instruktioner särskilt bra.

Du är idag Reiki Master och kan utbilda inom Reiki. Hur använder du det?

– Idag gör jag mest Reiki på mig själv. Det finns också något som heter situationsreiki. Om man ska på ett viktigt möte kan man förbereda sig; man använder samma symboler som inom vanlig Reiki och sänder det till situationen. Det kan vara till ett specifikt klockslag. Healing känns som ett skydd.

Vad är Seichem?

– Man ska ha lärt upp sig inom Reiki healing för att använda den här healingformen. Den använder sig också av symboler. Det är kraftfulla energier och symboler som man tecknar i handflatan. Jag tänker symbolen jag tecknar i handflatan. Varje symbol har ett läte också så jag säger symbolens namn tre gånger. Jag har hållit på med det i 15 år.

Vad är knepet för att fler ska må bra?

– Umgås med positiva människor så att du ej blir neddragen. Stressa mindre och gå promenader.

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!