haninge5

Så gör ett glatt gäng norrlänningar succé i Haninge

Facktidningen Motorbranschen och användarna på Reco.se är överens – Haninge Bilpark AB ligger i topp i Sverige.

I regel har de inte mer än trettio bilar i lager och de är inte någon jättestor firma. Ändå har Haninge Bilpark AB så pass imponerande omsättningshastighet att de tidigare i år toppade facktidningen Motorbranschens lista. Torbjörn Winterqvist förklarar varför Motorbranschen och användarna av reco.se inte kan få slut på lovorden.

Vad är hemligheten?

– Folk är prismedvetna och vår fördel är att vi kan hålla lägre priser än de andra. Vi ligger alltid billigast bland bilfirmorna och säljer mellan 60-80 bilar i månaden.

Vad säljer ni för bilar?

– Vi jobbar med begagnade bilar i en prisnivå runt 50.000-150.000 kronor vilket betyder att vi får säga nej till många billiga bilar. Vi satsar på vanliga personbilar och inte på några särskilda märken. Volvo är nummer ett på listan och därefter kommer Volkswagen och Toyota.

Vad är viktigt för kunderna?

– Folk är prismedvetna, de tittar på Blocket och ser hur billiga vi är. Därefter googlar de på oss och ser att alla är supernöjda. När de kommer hit är det ingen stress, många skriver till exempel på reco.se att de fått titta i lugn och ro.

Vad ska man tänka på när man köper en begagnad bil?

– Dels är det viktigt att kolla upp historiken. Vi har alltid kollat ägarhistoriken och att servicehistoriken ser bra ut. Har vi en bil som är i närheten av service eller besiktning servar vi alltid den. Kunden får även gratis CARFAX.

Varför ska man köpa bil hos Haninge Bilpark?

Jag hade själv köpt från Haninge Bilpark. Det finns ingen annan privatägd bilfirma som får de omdömen vi får av kunderna.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!